Šmartno 1928: Obstati v ligi in sestavljati ekipo iz domačih igralcev

Jesenski del v 2. SNL je ekipa iz Šmartnega končala na 6. mestu, z 20 osvojenimi točkami in tekmo manj. Zaostala tekma se bo odigrala 02.03. proti ekipi Krškega in z morebitno zmago bi Šmarčani skočili na 4. mesto.

Jesenski del v 2. SNL je ekipa iz Šmartnega končala na 6. mestu, z 20 osvojenimi točkami in tekmo manj. Zaostala tekma se bo odigrala 02.03. proti ekipi Krškega in z morebitno zmago bi Šmarčani skočili na 4. mesto.
Med zimsko pavzo je ekipa doživela kar nekaj sprememb. Sledili so predvsem odhodi. Najbolj se bo poznal izostanek najboljšega strelca 2. SNL Lovra Bizjaka, ki je odšel v Avstrijo. Prav tako je preko meje odšel Marcel Vindiš, medtem ko sta se za prenehanje igranja odločila Sinanović in Čirić. Ekipa je ostala tudi brez Iztoka Močivnika, ki je bil posojen iz celjskega prvoligaša, ki pa bo igranje nadaljeval pri prvouvrščeni ekipi 2. lige v Dobu. Zelo pomembno je, da so uspeli zadržati nosilce igre (Pusovnik, Kolenc, Kompan Tilen, Jelen). Klub pa je v svoje vrste uspel zvabiti nadarjenega napadalca Roka Kidriča, ki prihaja na dvojno registracijo iz Celja. Prav tako iz Celja, je za pol sezone prišel na posojo branilec Tadej Gaber, ki je v preteklosti imel veliko težav s poškodbami. Članski ekipi sta se pridružila tudi dva igralca iz mladinskega pogona Izidor Kompan in Staš Maze.
Ekipa je tako doživela kar nekaj sprememb in čaka jih naporna pomlad. Priprave potekajo po načrtu, problemi nastajajo samo z igrišči, ampak v sodelovanju z velenjskim prvoligašem so rešili tudi to. Treningi potekajo na umetni travi v Velenju, tako kot tudi vse odigrane tekme do sedaj.
Prvo tekmo so Šmarčani odigrali z ekipo Kresnic in slavili 5:3 (Podbrežnik,Kidrič, Jelen, Lenošek, Kompan Izidor), nato je sledilo gostovanje v Avstriji pri tretjeligašu SAK-u in poraz 0:1, Dravograd 1:1 (Radivojević) in Interblock mladina 1:1 (Podbrežnik).
Do začetka prvenstva bodo odigrali še dve tekmi (Trbovlje, reprezentanca MNZ Celje). Cilji kluba ostajajo nespremenjeni, v prvi vrsti obstanek v ligi, po možnosti sredina lestvice in sestavljati ekipo predvsem iz igralcev iz domačega okolja.