Šmarje pri Jelšah – realen cilj zgornja polovica lestvice

Zavedajo se, da bodo ekipe, ki so prišle iz Štajerske lige zelo motivirane. Liga bo zelo nepredvidljiva, radi pa bi seveda bili v zgornji polovici lestvice, kar je po besedah trenerja Kobilška čisto realen cilj.

V Šmarju pri Jelšah, kjer so že nekaj sezon standardni člani tretjeligaške druščine, so s pripravami na novo sezono pričeli 14.07.2014. Člansko ekipo so v prestopnem roku zapustili Dario Serdar (Mons Claudius), Dejan Žgajner in Marko Krsnik (oba v Rogaško), medtem ko so v klub prišli Marko Vtič (Rogaška), Žan Zupanc Terglav (NK Celje) in Jure Zagajšek (vrnitev po dveh letih neigranja). Z ekipo na novo še trenirajo štirje lanski mladinci, priključena pa sta še dva perspektivna mlajša igralca (Kidrič, Pondelak). Priprave potekajo po program, udeležba je na treningih za ta čas (dopusti) visoka, kajti fantje se zavedajo, da je dobra priprava prava podlaga za uspešno sezono. Do sedaj so odigrali 6 tekem, in sicer: Zreče 1:2, Krško 1:0, Gerečja vas 2:0, Žalec dve tekmi 2:2 in 2:1 ter Rogaška 2:0.
O pričakovanjih je trener Urh Kobilšek dejal naslednje: »Pričakovanja v sezoni je težko napovedati. Cilji so eno, želje druga stvar. Ker je liga na novoustanovljena, so nam ekipe čiste neznanke in bomo morali res igrati tekmo po tekmo. Radi bi vsekakor začeli prvenstvo pozitivno. Zavedamo se, da bodo ekipe, ki so prišle iz Štajerske lige zelo motivirane v tej sezoni. Menim, da bo liga zelo nepredvidljiva, radi pa bi seveda bili v zgornji polovici lestvice, kar je po mojem čisto realen cilj.
Sezona se nam začenja v sredo, 20.08.2014 s pokalno tekmo proti prvoligašu Krki. Tekma se prične ob 16. uri, zato vabim vse ljubitelje nogometa na tekmo v Šmarje pri Jelšah, da nas pridejo vzpodbujat, kajti potrebovali bomo 12. igralca. Definitivno so Novomeščani absolutni favoriti, ampak so se v pokalu že dogajala presenečenja in zakaj se to ne bi ponovno zgodilo ravno v sredo v Šmarju.«