Šmarje premagalo vodilno Dravo

Gledalci so na tekmi lahko uživali. Veliko lepih akcij, borbeni akterji in obojestranska želja po zmagi, so na momente dajali vtis drugoligaške predstave.

Tekmo so bolje odprli Ptujčani in se vsaj v prvih dvajsetih minutah predstavili kot vodilno moštvo lige. Tako je tudi v 6. minuti srečanja Lavrinc Luka po lepo izpeljani akciji gostov popeljal slednje v vodstvo, po natančno odmerjenem strelu v Jesenkov dolgi kot.
Le dobrih deset minut po prejetem zadetku, so domači potrebovali, da zberejo vrste in igro prevzamejo v svoje noge. Dobra igra Šmarčanov se je obrestovala v 40. minuti, ko je po lepem preigravanju Krsnika in rahli zmedenosti gostujoče obrambe v polno zadel najboljši igralec tekme, Jure Drofenik. Jure je bil skozi vso tekmo agilni motor domačih in mož, ki je vseskozi vnašal nemir v gostujočo obrambo.
V drugem polčasu je tempo akterjev rahlo padel, a so domači nogometaši vseskozi izražali večjo željo po zmagi, kar se jim navsezadnje v sami končnici tekme tudi obrestuje. Po predložku domačih iz desne strani se je v 90. minuti sam pred gostujočim vratarjem Ajlecem znašel joker domačih Čakš Grega, bil za odtenek hitrejši od Ajleca in glavni sodnik Lackovič Marko je pokazal na enajstmetrovko, obenem pa Ajlecu pot v slačilnico. Zmagovalca je iz “elfa” odločil Firšt David. Gostom se ponudi še priložnost iz prostega strela. Iz kakih 20-ih metrov je poskusil kapetan Ljubec Daniel, a je bila Jesenkova obramba povod za tretjo zaporedno zmago Šmarčanov.
Gledalci so na tekmi lahko uživali. Veliko lepih akcij, borbeni akterji in obojestranska želja po zmagi, so na momente dajali vtis drugoligaške predstave.

ŠMARJE PRI JELŠAH – DRAVA PTUJ 2 : 1 (1:1)
0:1 Lavrinc Luka 6.
1:1 Drofenik Jure 40.
2:1 Firšt David 90./11-m
R.K.: Ajlec Aleš 90./Drava Ptuj

 

 

Bruno Krklec