Šentjur padel s kar 1:7, poleg točk popravili tudi gol razliko

Tekma 5. kroga v Šentjurju je bila za Odrance sila uspešna. Trenutno zadnjeuvrščena ekipa 3. SNL-vzhod iz celjske kotline, je morala priznati premoč gostom, ki so zasluženo z gostovanja prinesli pomembne tri točke.

Tekma 5. kroga v Šentjurju je bila za Odrance sila uspešna. Trenutno zadnjeuvrščena ekipa 3. SNL-vzhod iz celjske kotline, je morala priznati premoč gostom, ki so zasluženo z gostovanja prinesli pomembne tri točke. Razen dogajanja v 3. minuti tekme zmaga ni bila ogrožena in bi lahko bila z malce več sreče še višja. Toda pogled na semafor po koncu tekme v Šentjurju je bil prijeten za oko. Fantje so poleg podjetne igre, veliko opravili še na realizaciji in s kar sedmimi žogami napolnili mrežo domačih. Tekmo je s tribun pospremilo le “slabih” 50 gledalcev.

1:0 Tuhtar 3.
Tekma se sicer ni začela po željah gostujoče ekipe. Mladi vratar Raduha, ki je med vratnicama tokrat zamenjal Gönca, je bil resno na preizkušnji že v uvodu v tekmo, ter hitro moral po žogo v mrežo. Akcija domačih se je sicer odvijala po desni strani, kjer je Funtek preigraval in asistiral pred odranski gol, trenutek slabe komunikacije v gostujoči obrambi pa je povzročil, da je Tuhtar z neposredne bližine domače povedel v hitro vodstvo z 1:0.

1:1 Žerdin 16.
Odgovor na hitro domače vodstvo so gostje našli sredi 16. minute. Po levi strani je uspešno prodiral Botjak in s podajo lepo našel prostega Žerdina, ki je iz 20m udaril pod prečnik vratarja Sitarja in s pravim evrogolom izid poravnal na 1:1.

1:2 Gostan 26.
Deset minut kasneje so gostje uspeli povesti. Akcija je bila delo Bogdana in Gostana. Bogdan je asistiral, Gostan pa z glavo povedel svojo ekipo v vodstvo z 1:2.

1:3 Vori 45.
Tik pred odhodom na odmor sta se z lepo dvojno kombinacijo izkazala Gostan in Vori. V vlogi asistenta je bil tokrat Gostan, Vori pa je z glavo postavil izid polčasa, 1:3 v odransko korist.

1:4 Botjak 55.
Gol Vorija tik pred odhodom na odmor je domačim očitno spodrezal krila, saj je peščica gledalcev v drugem delu igre, vsaj kar se zadetkov tiče, spremljala “enosmerni promet” proti domačemu golu. Sredi 55. minute je s premiernim prvenstvenim zadetkom in strelom v kratek kot domačega gola na 1:4 povišal Botjak.

1:5 Gostan 59.
Le štiri minute pozneje so naši fantje ponovno lepo kombinirali Botjak pa je s povratno žogo zaposlil Gostana, ta pa je še petič premagal domačega vratarja Sitarja.

1:6 Gostan 66.
Strel iz kota je izvajal Matjašec in podal na drugo vratnico, kjer je bil ponovno najspretnejši Gostan in s strelom na oddaljenejšo vratnico zadel za 1:6 in tako v svoj strelski zbir vknjižil “hattrick” na tem obračunu.

1:7 Graj 83.
Piko na i je odranska ekipa postavila v 83. minuti. Spet je bil na delu sila razpoloženi Gostan, ki je asistiral do Kocbeka, ta je streljal, Sitar je strel sicer ubranil, odbitek pa je bil lahek plen za rezervista Graja, ki je postavil končni rezultat 1:7.

Trener Odrancev, Rudi Viher: “Nasprotnik je igral do rezultata 1:2 zelo kvaliteten nogomet (agresivenost, dinamičnost, brobenost), vendar smo pred polčasom domačim z golom Vorija odrezali krila. Drugi polčas smo domače kaznovali s protinapadi. Priigrali smo si še kar nekaj priložnosti, z malo več zbranosti, bi lahko domačo ekipo še bolj kaznovali.”

 

 

Dejan Čurić