Šampionsko za četrti naslov

Približno 600 gledalcev je v nedeljo spremljalo zadnje dejanje letošnje SŽNL. V Športnem parku Beltinci, so se za naslov državnega prvaka pomerile domače igralke in igralke ŽNK Rudar Škale. V zelo zanimivem srečanju so domačinke ponovno dokazale svojo kvaliteto in osvojile še četrti naslov državnih prvakinj.

Približno 600 gledalcev je v nedeljo spremljalo zadnje dejanje letošnje SŽNL. V Športnem parku Beltinci, so se za naslov državnega prvaka pomerile domače igralke in igralke ŽNK Rudar Škale. V zelo zanimivem srečanju so domačinke ponovno dokazale svojo kvaliteto in osvojile še četrti naslov državnih prvakinj.
Odločilno srečanje je domača ekipa začela v postavi Sara Nemet, Jasmina Zelko, Špela Rozmarič, Andreja Nikl, Anja Prša, Špela Kolbl, Manja Rogan, Staša Špur, Mateja Zver, Tjaša Tibaut in Tanja Vrabel. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost počakale Monika Conjar, Karmen Godina, Melani Jelen, Kaja Horvat, Mihaela Horvat, Anita Legenič in Tjaša Nemec.
Srečanje, ki sta ga obe ekipi začeli točkovno poravnani, kljub temu pa je bil, za ubranitev naslova državnih prvakinj, domačim igralkam dovolj že remi, so bolje odprle prav domačinke. Odločno so pritisnile na vezno linijo gostujoče ekipe in si v prve pol ure srečanja ustvarile kopico priložnosti, a žoga nikakor ni hotela v gol. Vedno je bila na mestu gostujoča obramba, na čelu z zelo razpoloženo velenjsko vratarko Teno Horvat.
Tudi na nedeljskem srečanju se je ponovno pokazala stara resnica, da »Kdor ga ne da, ga dobi«, ko je v 37.minuti trenutek nezbranosti domače ožje obrambe izkoristila Moira Murić in iz bližine zadela za 0:1, ter tehtnico nagnila na velenjsko stran. Toda velenjsko slavje je trajalo kratek čas. V 42. minuti srečanja je nenevarno žogo iz svojega kazenskega prostora nespretno izbila gostujoča šestnajstica Maja Bric. Žogo je na levi strani igrišča sprejela Mateja Zver, jo takoj poslala nazaj v kazenski prostor in ko so gledalci že mislili, da bo žoga lahek plen gostujoče vratarke, je ta posredovala zelo nespretno in žoga je na začudenje vseh prisotnih končala za njenim hrbtom. Kmalu po izenačenju se je prvi polčas tudi končal.
Takoj na začetku drugega polčasa je v igro namesto Jasmine Zelko vstopila Monika Conjar. To je prineslo nekaj sprememb v postavitvi in igri domačink. Tako smo v 49.minuti srečanja videli novo mojstrovino Manje Rogan, ki je izvajala prosti strel. Žoga je zadela samo stičišče vratnice in prečnika, prešla golovo črto in se od bidona, ki ga je imela v vratih gostujoča vratarka, odbila nazaj v polje. Na začudenje vseh se sodniška piščalka ni oglasila in v vsesplošni zmedi se je ponovno izkazala nepopustljiva Staša Špur, ki je odbito žogo rutinirano potisnila v gol ter povišala na 2:1.
Domače igralke so po doseženem zadetku zaigrale še odločneje. V 55. minuti srečanja je žogo na levi strani igrišča, v bližini kornerske zastavice, sprejela Mateja Zver, za trenutek zastala, potem pa z milimtersko natančno podajo v kazenskem prostoru našla Tjašo Tibaut, ki je v slogu rutinirane napadalke z glavo razparala gostujočo mrežo.
Srečanje je bilo odločeno v 73. minuti, ko je po desni strani igrišča odlično prodrla Špela Kolbl in v kazenskem prostoru našla odlično postavljeno Moniko Conjar, ki je rutinirano zadela desni spodnji kot gostujočih vrat in veselje na tribunah je bilo nepopisno.
Ker je bilo srečanje praktično odločeno, so priložnost za igro dobile Karmen Godina, Kaja Horvat, Melani Jelen in Mihaela Horvat, ki so zamenjale Anjo Prša, Manjo Rogan, Tanjo Vrabel in Tjašo Tibaut. Spremembe v postavitvah domače ekipe so izkoristile gostujoče igralke, ki so v izdihljajih tekme uspele rezultat omiliti. Zadeli sta Larisa Šoronda in Maruša Sevšek, ter postavili končni rezultat 4:3.
Po zadnjem sodniškem pisku in podelitvi zasluženih medalj ter pokala, za kar je poskrbel predsednik Komisije za ženski nogomet Branko Gros, se je slavje v Športnem parku začelo ter trajalo še dolgo v noč.
Prvenstvo so Beltinčanke končale z 18. zmagami in po dveh letih in pol doživele prvi poraz. Dosegle so 177 zadetkov, osvojile prva tri mesta na Listi strelk, Tanja Vrabel je dosegla 49 zadetkov, Monika Conjar 36 in Tjaša Tibaut 28 zadetkov. Še posebej pa veseli dejstvo, da so se v ekipi uveljavile nekatere mlade igralke, posebej je potrebno omeniti mlado odlično vratarko Saro Nemet, ki je v svoji krstni sezoni prejela samo 10 zadetkov. Odlično ji je pri tem pomagala Špela Rozmarič, ki se pod mentorstvom Andreje Nikl razvija v odlično igralko. Tu je potrebno omeniti še odlično Špelo Kolb, prvo strelko Lige deklet U17, vedno boljše Kajo Horvat, Karmen Godina, Mihaelo Horvat, Anito Legenič, Tjašo Nemec, Tino Zadravec, Tjašo Misja in Ano Kosi, ki so z izkušenimi igralkami tvorile vrhunsko ekipo, ki ji je suvereno poveljeval trener Bojan Jančar.
Vsekakor pa je potrebno omeniti še poškodovani Nino Marič in Katarino Puš, nikakor pa ne gre pozabiti tudi na Kajo Eržen, Kristino Erman in Petro Črnko, ki so prav tako prispevale kamenčke v mozaik, ki ekipi ponovno omogoča igranje v kvalifikacijah za uvrstitev v Žensko ligo prvakov, ki pa jih letos, na veliko žalost ne bodo organizirali, vendar pa bodo ponujeno poskušali čim bolj izkoristiti.

ŽNK TELEING P. BELTINCI – ŽNK RUDAR ŠKALE   4 : 3 (1:1)
0:1 Murič Moira 37.
1:1 Zver Mateja 42.
2:1 Špur Staša 49.
3:1 Tibaut Tjaša 55.
4:1 Conjar Monika 73.
4:2 Šoronda Larissa 85.
4:3 Sevšek Maruša 91.