Rezultati 5. kroga 3. SNL-sever
Šampion namučil Maribor, Korotan slavil v Dravogradu

Koroški derbi v Dravogradu se je končal po željah prevaljske ekipe, ki je domači ekipi prizadejala prvi poraz v sezoni.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Koroški derbi v Dravogradu se je končal po željah prevaljske ekipe, ki je domači ekipi prizadejala prvi poraz v sezoni. Zmaga gostov je zagotovo majhno presenečenje, saj so rezultati dosedanjih srečanj domače postavljali v vlogo favorita. A že samo srečanje se za njih ni pričelo najbolje, saj je že v 1. minuti srečanja Küzma popeljal Prevaljčane v vodstvo. Domači so sicer vzpostavili ravnotežje, pretili, a jim gostujočega vratarja Marčiča ni uspelo premagati. Ko so gostje v nadaljevanju preko Muršiča svoje vodstvo povišali, pa je bilo jasno, da jim je prvi poraz v prvenstvu neizogiben.
Drugi derbi tega kroga je bil odigran v Celju, kjer je Šampion gostil Maribor. Domačini so se izkazali za enakovrednega nasprotnika in so sploh prva ekipa v sezoni, ki se je dostojno postavila po robu favoriziranim Mariborčanom. Ti so bili vseskozi v prednosti, a so jim Celjani cel čas dihali za ovratnik in ohranjali aktiven rezultat vse do konca srečanja. Ko je Dodlek v 82. minuti povišal prednost na 1:3, je postalo jasno, da tri točke potujejo v Maribor. Poraz je v zaključku srečanja s svojim drugim zadetkom omili domači kapetan Djuranovič Bojan.
Rogatčani so po dveh zaporednih zmagah tokrat izgubili. Grdo so jih prizemljili gostje iz Radelj, ki so kljub okrnjeni zasedbi in po zaslugi odličnega 2. polčasa prišli do gladke zmage z 0:5. Domači očitno tokrat niso bili najbolj razpoloženi, na nasprotni strani pa so vse njihove napake Radeljčani znali kaznovati.
Do pričakovane zmage je na gostovanju v Lenartu prišla ptujska Drava. A ni imela lahkega dela, saj so po zadetku zaostanka domačini dolgo časa držali stik z Dravaši, vse upe pa je na koncu razblinil Tisaj, ki je v 87. minuti postavil piko na i ptujski zmagi.
V lokalnem derbiju v Šentjurju je Šmarje uspelo priti do prve zmage v prvenstvu, medtem ko Šentjurčani še naprej ostajajo praznih rok. V 1. polčasu so bili gostje iz Šmarja podjetnejši in tega dobili z minimalnih 0:1, a kljub vodstvu jim je bilo povsem jasno, da jih v nadaljevanju čaka težko delo, če želijo priti do zmage. In res je bilo tako. Domači so vzpostavili ravnotežje, ki je rezultiralo z izenačenjem v 59. minuti. Rezultat se je nato nekaj časa lomil, zmago pa je Šmarčanom priigral Mauher z zadetkom v 72. minuti.
Fužinar tudi po tem krogu ostaja neporažen. V domačem srečanju so se s Podvinci razšli z miroljubnih in najmanj zanimivih 0:0. Kdo je bolj zadovoljen s tem rezultatom, je težko reči, v vsakem primeru pa boljše točka kot nič.
Edino nedeljsko srečanje  je bilo odigrano v Slovenski Bistrici, ki je utrpela še 4. poraz v prvenstvu. Tokrat je bil od Bistričanov boljši Malečnik, ki je slavil s 3:4. Srečanje je postreglo s pravo goliado, ki se je končala po željah gostujoče ekipe. Ta je že vodila z 1:3, a so se Bistričani pobrali in rezultat izenačili, a kaj ko so gostom znova dovolili, da so prešli v vodstvo, katerega do konca srečanje več niso izpustili iz rok.

Zapisniki 5. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php