Rutinirano za novo pot v Koper

Na pomožnem igrišču Športnega parka Tabor je bilo odigrano polfinalno srečanje Ženskega pokala NZS 14/15. Pomurke so z rutinirano igro nadigrale domačinke ŽNK Maribor in zanesljivo zmagale s 6:0 (4:0).

V hladnem zgodnje spomladanskem vremenu se je v Športnem parku Tabor zbralo približno 40 gledalcev, ki so na solidno urejeni, a trdi zelenici pomožnega igrišča, spremljali solidno predstavo prvo in tretjeuvrščene ekipe prve SŽNL. Trener Bojan Jančar je na igrišče poslal Saro Nemet, Anjo Prša, Andrejo Nikl, Leono Požgaj, Špelo Rozmarič, Nino Marič, Manjo Rogan, Moniko Conjar, Špelo Kolbl, Biljano Bradić in Tjašo Tibaut. Na klopi za rezerve so ostale Ana Kosi, Karmen Godina, Kaja Horvat in Anita Legenič.
Gostje so srečanje začele zelo agresivno in od prve minute ogrožale domača vrata, ki jih je zaradi poškodbe prve domače vratarke Sare Lovrec, več kot odlično branila Saša Peruš. Tako se je že v drugi minuti srečanja stresla domača vratnica, ki jo je po nenadnem strelu s približno 20 metrov od domačih vrat, zadela Manja Rogan. Na novo priložnost in vodstvo 1:0 so maloštevilni gledalci, med katerimi je bilo tudi ducat gostujočih, čakali do 7. minute, ko je v višini kazenskega prostora žogo lepo sprejela Monika Conjar, silovito sprožila, žoga pa se je od prečke odbila za hrbet domače vratarke. Vodstvo z 0:1 je gostujoče igralke nekoliko uspavalo, domačinke so vzpostavile ravnotežje, vendar pa si konkretne priložnosti niso pripravile.
V 25. minuti srečanja pa nova lepa akcija gostij, ki jo je v vodstvo z 0:2 pretvorila kapetanka Manja Rogan. Žoga je v domačem kazenskem prostoru preletela nekaj igralk, Manja pa je s strelom iz prve prekrasno zadela in srečanje je bilo praktično odločeno. Na 3:0 je po prekrasnem prodoru Špele Kolb in zmedi v domačem kazenskem prostoru, v 34.minuti povišala Tjaša Tibaut, ki je žogo z glavo preusmerila v domačo mrežo. Kljub zanesljivemu vodstvo so gostje še naprej stiskale obroč okoli domačih vrat in si pripravile kar nekaj polpriložnosti, vendar pa so bile napadalke v končnici nezbrane. In ko so gledalci že pričakovali konec prvega polčasa, je po udarcu iz kota, žogo v domačem kazenskem prostoru sprejela Špela Rozmarič in z natančnim strelom pod samo prečko postavila končni rezultat prvega polčasa 0:4.
Začetek drugega polčasa sprememb na zelenici ni prinesel. Gostje so še naprej prevladovale in domačinke ponovno potisnile na njihovo polovico. Kljub občutni premoči, pa si v prvih minutah nadaljevanja, Pomurke niso pripravile izrazitejših priložnosti. V 52.minuti pa lep prodor Tjaše Tibaut po levi strani igrišča, ki so ga domačinke ustavile s prekrškom. Prosti strel je izvedla Manja Rogan, žogo pa je Tjaša Tibaut na čudežen način preusmerila in čudovito lobala domačo vratarko Sašo Peruš. Po doseženem zadetku je v igro namesto Andreje Nikl vstopila Karmen Godina, kar pa postavitve beltinskih igralk ni bistveno spremenilo, še več, še naprej so ogrožale domača vrata. Tako smo v nadaljevanju videli priložnost Biljane Bradić, vendar pa so njen siloviti strel blokirale domače obrambne igralke. Dvakrat pa je po desni strani igrišča pobegnila Špela Kolbl, vendar so ostale priložnosti neizkoriščene.
V 65. minuti srečanja je Špela poizkušala še tretjič, že preigrala domačo obrambno igralko Romano Ploj, vendar pa jo je le ta ovirala na nedovoljen način in glavni sodnici Tanji Subotić ni preostalo nič drugega kot, da pokaže na enajstmetrovko, ki jo je rutinirano izvedla Tjaša Tibaut ter postavila, kot se je pozneje izkazalo, končnih 6:0. V nadaljevanju srečanja trener Bojan Jančar ni odstopal od svojih načel in je priložnost za nabiranje izkušenj ponudil vsem igralkam. Tako so v igro vstopile tudi Ana Kosi, Anita Legenič in Kaja Horvat, ki so zamenjale Saro Nemet, Nino Marič in Leono Požgaj. Tudi domači strateg Boštjan Kamenšek je opravil dve zamenjavi, saj sta v igro namesto Ane Miljkovič in Sare Ketiš vstopili Maruša Takač in Nastja Gajser. Po opravljenih menjavah je tempo na igrišču popustil, kljub vsem pa se je v zadnji minuti srečanja ponovno stresla domača vratnica, ki jo je po odličnem predložku Anje Prša zadela, tokrat solidna, Monika Conjar in rezultat je ostal nespremenjen 6:0.
Pomurje so prikazale všečno predstavo, kljub vsemu pa bo potrebno še kar nekaj časa, da se spremenjena ekipa dokončno uigra. Kar nekaj je še rezerve v napadu, v sredini je naveza Rogan – Marič solidno opravila svojo nalogo. Nini se sicer pozna, da se vrača po hudi poškodbi gležnja, Manja pa je srečanje odigrala standardno dobro. Obrambni dvojec Nikl – Požgaj se še mora ujeti, vendar večjih napak ni bilo opaziti, ostale igralke pa so srečanje odigrale na solidnem nivoju, tekaško zelo dobro, je pa še kar nekaj nepotrebnih napak. Časa do praktično odločilnega srečanja z igralkami ŽNK Rudar Škale, je še 14 dni in v tem času bo potrebno ekipo predvsem uigrati, kljub vsemu pa se za uspeh ni za bati.
Zmaga v polfinalnem srečanju je beltinski ekipi prinesla možnost osvojitve novega, že četrtega zaporednega naslova pokalnih zmagovalk, kjer pa jih v finalu, ki bo ponovno na koprski Bonifiki 21.5.2015, čakajo tradicionalne nasprotnice ŽNK Rudar Škale, ki so v drugem polfinalu z 2:0 (1:0), premagale ŽNK Radomlje.