Rezutati 15. kroga 3. SNL-sever
Podvinci v nadaljevanju do zmage

V derbiju 15. kroga so Podvinci z zmago nad celjskim Šampionom prišli do prvega kompleta treh točk v spomladanskem delu prvenstva.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V derbiju 15. kroga so Podvinci z zmago nad celjskim Šampionom prišli do prvega kompleta treh točk v spomladanskem delu prvenstva. A po prvih 45-ih minutah nič ni kazalo na tak razplet, saj so domači na odmor odšli z vodstvom 1:0, zadetek pa je dosegel Gojzdnik. Odmor je gostom očitno dobro del, saj so v nadaljevanje vstopili še odločneje, kar je rezultiralo s preobratom rezultata. Najprej je za izenačenje zadel Osterc, ki je v igro vstopil le dve minuti prej, za zmago in končnih 1:2 pa je v 74. minuti poskrbel Požegar.
Bistrica je tudi v tem krogu morala priznati premoč nasprotniku. Tokrat so na domačem terenu klonili proti gostom iz Dravograda, ki so tako popravili slab vtis, ki so ga pustili v minulem krogu. Rezultat kaže na gladko zmago, a so se Dravograjčani morali precej potruditi, da so strli odpor gostiteljev. Do zmage so prišli po zaslugi dobrega 2. polčasa, v katerem so dosegli vse tri zadetke, dva tik ob koncu srečanja, ko so tudi imeli igralca več.
Šentjur še naprej navdušuje. Po zmagi nad Dravogradom, so tokrat doma opravili še z eno koroško ekipo, Korotanom. Srečanje so bolje pričeli domači, ki so v 14. minuti povedli, ko je domači kapetan Belak realiziral 11-metrovko. Razmere so se precej spremenile v 37. minuti, ko so Šentjurčani ostali brez izključenega Oseta, gostje pa so preko Pečnika izenačili na 1:1., kar je tudi bil rezultat ob polčasu. Kljub igralcu manj pa so Šentjurčani odlično odprli 2. polčas in že v 47. minuti povedli. Prevaljčani so se sicer trudili, da bi prišli do preobrata, a njihovih upov je bilo konec v 83. minuti, ko so tudi oni ostali brez izključenega moža v polju, domači pa so povišali na končnih 3:1.
Lenart se je v domačem srečanju dostojno upiral favoriziranim Mariborčanom. Pričakovala se je višja zmaga gostov, a tokrat sta bila po zadetek v vsakem polčasu dovolj za nove tri točke.
Do prvega kompleta treh točk v nadaljevanju sezone so prišli tudi Rogačani, ki so na domačem igrišču premagali Malečnik z 2:1. Monsi so po izenačenem polčasu do zmage prišli v zaključku srečanja, ko je za končnih 2:1 v 83. minuti zadel Presečki. Malečnik bi bil verjetno konkurenčnejši, če bi imel na klopi kakšno menjavo, a tokrat se jih je zbralo natančno 11.
Ravenčani so po remiju v Malečniku, tokrat v domačem srečanju premagali goste iz Šmarja pri Jelšah. Po polčasu brez zadetkov, so v nadaljevanju dodali plin, ter z zadetkoma Verhovnika in Ovčarja strli odpor neugodnih Šmarčanov.
Radeljčani so tudi v 2. krogu nadaljevanja ostali praznih rok. Čeprav so se trudili po svojih najboljših močeh, pa so na koncu klonili z 1:2. Ptujska Drava je bila enostavno konkretnejša, imela dogajanje na igrišču po nadzorom, zato tudi rezultat na koncu ni izostal.
Zapisniki 15. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php