Rezultati zaostalega 16. kroga 3. SNL-vzhod
Presenetljiva zmaga Serdice

Zaostali krog spet ni postregel z veliko presenečenji, eno pa vseeno odmeva že sedaj, in sicer zmaga Serdice v gosteh pri Gradu.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Vzhodna skupina tretjeligašev je sredi tega tedna opravila tudi z zaostalimi tekmami 16. kroga, ki so bile v začetku meseca aprila odpovedane in prestavljene na poznejši termin zaradi težav s sodniškimi stroški. Zaostali krog spet ni postregel z veliko presenečenji, eno pa vseeno odmeva že sedaj, in sicer zmaga Serdice v gosteh pri Gradu. Poglejmo kaj se je dogajalo na igriščih.
Čarda je na domačem terenu pred 200 gledalci sredi 28. minute povedla proti Rakičanu. Strelec je bil Bencik. Gostje so še v 1. polčasu uspeli izid izenačiti prek Gruškovnjaka, kar se je pozneje izkazalo kot končni rezultat in delitev točk.
Odranci si tudi tokrat niso dovolili presenečenja in v Lipi še naprej premagujejo tekmeca za tekmecem. To pot so orožje položili nogometaši Turnišča, ki so do tedaj zasedali visoko 4. mesto na lestvici. Za domačine je bil dvakrat uspešen Botjak, ostala dva zadetka sta dodala mlada Gregorec in Horvat. Gostje so kot obliž na rane v zadnjih 5 minutah zadeli prek Lutarja in Recka, toda zmaga domačinov ni bila ogrožena. Odranci so proti Beltincem še vedno na +5.
Bakovci so bili doma močno poraženi proti Ljutomeru, ki se je očitno ponovno razigral. Svoj dan je imel Ciglarič, ki je kar trikrat zadel v domačo mrežo, uspešna sta bila še Rakovec in Kardinar, kar je potrdilo zasluženo zmago Prlekov nad Bakovci, ki se še naprej borijo za obstanek v ligi.
Nogometašem Nafte je očitno kriza v klubu povzročila veliko težav s sestavo ekipe, saj je v domačem taboru proti Tromejniku nastopalo zgolj 11 igralcev brez rezerv. Toda kljub vsemu so žilavi domačini povedli prek Šakušiča v 13. minuti, a že v naslednji minuti prejeli zadetek, katerega je dosegel Kamenica. Nato je za domačine šlo le še navzdol. Že v 1. delu so gostje povedli, ko je v lastno mrežo zadel Kleiderman, v nadaljevanju pa Bokan in Szabolcs, kar je gostom prineslo nove tri točke.
Mura je imela precej težav v Črenšovcih. Gostje so sicer povedli v 18. minuti. V polno je zadel Atanasov in Muraši so uspeli zadržati minimalno vodstvo do izteka igralnega časa in se veselili nove zmage. Tudi Črenšovci ostajajo v sivi coni, kjer borba za obstanek še naprej ostaja odprta.
Beltinčani so tudi tokrat gladko opravili s tekmecem. To pot je v športnem parku padla Bistrica. Za domačo zmago je poskrbel trio Tkalec-Maroša-Sreš. Z njo Beltinčani še naprej ohranjajo možnosti za naslov prvaka, toda tekem do konca prvenstva je vse manj. Za Bistrico velja podobno, kot za Črenšovce. Boj za obstanek bo še zelo zanimiv …
… In to tudi zaradi dejstva, da je Serdica zelo presenetljivo v gosteh ugnala Grad. Gostje so že 1. polčas dobili z 0:2, ko je dvakrat v polno meril Šinko. V nadaljevanju sta zadela še Partl in Kovač, medtem ko je boleči domač poraz ublažil Lazarevič. Gostje so od 55. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Kreft. Serdica se je nekoliko približala ekipam v boju za obstanek, ki se sedaj ne zdi povsem nedosegljiv. Toda zmago bo potrebno potrditi na naslednjih tekmah. (Dejan Čurič)
Zapisniki 16. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php