Rezultati zadnjega 30. kroga 2. SNL
Bravo brez boja do naslova, Brežice ostajajo med drugoligaši


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Padel je zastor na letošnjo drugoligaško sezono. Bravo se seli v 1. SNL, a na žalost brez odigrane zadnje tekme, ker gostje iz Ankarana niso imeli dovolj igralcev, da bi odigrali srečanje. Tu gre pravzaprav za veliko zaušnico NZS-ju in vprašanje komisiji za licenciranje, kako takšni klubi sploh lahko nastopajo (brez igrišča, domačih igralcev, sredstev…)? Bravo je tako zadnje srečanje dobil za zeleno mizo.
Drugouvrščeni Tabor je na domačem igrišču gostil Krko. Trener Razdrh je kar nekaj igralcev iz prve enajsterice pustil zunaj ekipe, saj jih že v sredo čaka prvo srečanje za popolnitev 1. SNL z Gorico. Gostje so to izkoristili in slavili z dvema zadetkoma v domači mreži.
Zelo zanimivo je bilo tudi v boju za obstanek med drugoligaško druščino. Brežice so morale slaviti proti Beltincem v domačem srečanju, Ilirija pa je na gostovanju morala izgubiti. Samo tako bi Brežice zadržale status drugoligaša. In to se je tudi zgodilo. Vse je bilo rešeno že v prvem polčasu na obeh srečanjih. Na koncu so Brežice slavile prepričljivo s petimi zadetki v mreži gostov, prav toliko pa jih je prejela Ilirija s strani domače Nafte. Ilirija se z Ankaranom seli v nižji rang tekmovanja, Nafta pa je sezono zaključila na petem mestu, kar je sigurno manj od pričakovanj.
Zelo zanimivo je bilo na sosedskem derbiju med Dobom in Radomljami. Gostje so začeli odlično na krilih prvega strelca Hajriča, ki je zadel dvakrat, kar je bil rezultat polčasa. V nadaljevanju so gostje dosegli še tretji zadetek in izgledalo je na gladko zmago gostov. Drugačne načrte pa je imel kapetan domače ekipe Kunstelj, ki je v zadnjih petnajstih minutah dosegel dva zadetka, za remi pa je zadel rezervist Zenkovič. Poslastica kroga, s katero so bili zadovoljni tudi gledalci.
Ostala tri srečanja so bila bolj prijateljske narave, na katerih pa so slavili vsi domačini. Bilje so premagale Brda, Fužinar Dravo in Rogaška Jadran iz Dekanov.
Tekmovanje je bilo zanimivo skozi celo sezono, kar se je potrdilo v zadnjem krogu, ko se še ni vedelo kdo bo prvak in kdo bo izpadel. Afirmiralo se je dosti mladih igralcev, kar pa je tudi namen tega tekmovanja.