Rezultati zadnjega 27. kroga 3. SNL-vzhod
Gradu naslov prvaka


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Pa je zapečatena usoda letošnjega tretjeligaškega prvenstva, ki je v prehodni sezoni štelo 10 klubov. Naposled se po derbiju v zadnjem krogu naslova prvaka veselijo nogometaši Grada, ki so remizirali z Odranci in jih čakata dve tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2. SNL. Rezultat kroga je tokrat uspel nogometašem Radgone, ki so se v zadnjem krogu znesli nad Črenšovci. Zmago za finiš prvenstva so si priigrali tudi Polana, Hotiza in Turnišče. Poglejmo dogajanje v zadnjem dejanju prvenstva.

Polana je potrdila tretje mesto v letošnji sezoni z zmago v Kuzmi proti Tromejniku. Za to sta bila dovolj po gol na polčas. V 13. minuti je goste v vodstvo popeljal Recek Sašo, gostom pa je pripadel tudi prvi del nadaljevanja, ki so ga kronali z zadetkom Vorija v 59. minuti. Naposled čisto dovolj za nove točke, ki so Polano obdržale na 3. mestu. Tromejnik je sezono naposled končal na 8. mestu, čeprav so bila pričakovanja pred začetkom sezone usmerjena precej višje.
Črenšovci so v Radgoni utrpeli najvišji poraz sezone. Začetek sicer da slutiti, da bo temu tako. Po zadetku Divjaka so gostje prek Viraga hitro izenačili, toda domačini so temu že v 1. polčasu dodali kar 4 zadetke. V nadaljevanju sta sicer Krauthaker in Virag Luka spet uspela narediti rezultatski priključek, a so nato Cvetko, Sterniša, Alen Klobasa, Šipek in Tilen Klobasa še 5x zatresli mrežo gostov in spisali najvišjo zmago sezone. Črenšovci so sicer vseeno ostali na 6. mestu, Radgona je sezono zaključila na zadnjem mestu.
Ljutomer je z golom Skuhale v 33. minuti dolgo časa vodil na gostovanju v Hotizi, toda zadnjih 10 minut so domačini spisali preobrat. Najprej je v 80. minuti izenačil Patrik Vὅrὅš, dve minuti pozneje pa je Polareczki Hotizo popeljal v vodstvo. Isti igralec je v 90. minuti še enkrat zatresel mrežo Ljutomera in Hotizi priigral laskavo zmago ob samem koncu prvenstva. Ljutomer je tako sezono končal na 4. mestu, Hotiza pa na 9. mestu.
Dan prej je Veržej povedel z golom Gjergjeka na gostovanju v Turnišču, a sta Lutar in Pavel na precepih obeh polčasov uspela preobrniti rezultat v svojo korist. V 50. minuti je Zver povečal prednost domačinov. V 63. minuti je Vinter spet Veržej vrnil v igro, Lutar pa v 73. minuti spet popravil prednost Turnišča na dva zadetka. Zadetek Lukasa Magdiča v 91. minuti je Veržej spet rezultatsko približal, a za kaj več je zmanjkalo časa. Turnišče je tako napredovalo na 7. mesto, Veržej je imel že prej zagotovljeno 5. mesto.
Derbi sezone med Odranci in Gradom je pospremilo kar 800 gledalcev, ki so spremljali precej taktično naravnan derbi. Gostom iz Goričkega je za naslov prvaka zadoščala točka, so pa gostje v 35. minuti povedli z golom Potočnika. Domačini so se vrnili v tekmo sredi 42. minute, ko je izenačil David Vinkovič. Poskusi preobrata so se na domači strani nadaljevali tudi v nadaljevanju, a so gostje zadržali vse pritiske domačinov tudi z elementi, ki smo jih na zelenicah v primeru aktivnega rezultata vajeni v zadnjih minutah. Naposled prvak Grad, ki je dvignil pokal ob številnih svojih navijačih in ga čakata 2 tekmi kvalifikacij za popolnitev 2. SNL proti Kopru. Najprej v sredo, 5.6. na gostovanju v prestolnici obale in nato 9.6. še doma na Gradu, obakrat s TV prenosom.
Sezona je tako končana, v novi sezoni sledi reorganizacija 3. SNL-vzhod in vnovična ustanovitev dveh tretjih lig. Kdo od teh klubov se bo priključil novi tretjeligaški druščini bo jasno kaj kmalu. (Dejan Čurič)
Zapisniki 27. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Odranci – Grad (Foto: www.pomurec.com, Matej Kranjec)