Rezultati zadnjega 26. kroga 3. SNL-sever
Mons Claudius in Radlje izborila obstanek, Lenart odvisen od Drave

Zadnji krog je prinesel dokončni odgovor kdo si je izboril obstanek v ligi. Ta je uspel ekipi Mons Claudiusa in Radelj, medtem ko je Lenartov obstanek v ligi odvisen od Drave v kvalifikacijah za nastop v 2. SNL.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami je še zadnji krog 3. SNL-sever za to sezono. Ta je prinesel dokončni odgovor kdo si je izboril obstanek v ligi. Ta je uspel ekipi Mons Claudiusa in Radelj, medtem ko je Lenartov obstanek v ligi odvisen od Drave v kvalifikacijah za nastop v 2. SNL.
Monsi na domačem terenu niso ničesar prepustili naključju in brez večjih težav premagali Korotan in ga pahnili v nižji rang tekmovanja. Domači so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik, zato so točke zasluženo ostale doma.
Tudi Radeljčani so svoje delo proti Malečniku opravili z odliko. Večino dela so opravili v 1. polčasu, ki so ga dobili s 3:0. Nadaljevanje je tako bilo močno olajšano in srečanje so rutinirano pripeljali h koncu. Ob novici, da je Lenart doma izgubil proti Dravogradu, je postalo jasno, da so si izborili obstanek in nastope v 3. SNL-sever tudi v prihodnji sezoni.
Kot rečeno je Lenart imel vse v svojih nogah, le goste iz Dravograda je bilo potrebno premagati. A očitno je to bila za njih previsoka ovira, saj so jih gostje porazili z 0:3. Domačim ne gre očitati, saj so bili gostje enostavno premočan nasprotnik, ki je imel srečanje vseh 90 minut pod popolnim nadzorom. Lenartu tako ne preostane nič drugega kot čakati na razplet kvalifikacij ptujske Drave. Če Ptujčani napredujejo v 2. SNL, potem bodo tudi v prihodnji sezoni nastopali v 3. SNL-sever.
Šentjurju tudi zmaga nad Šampionom ne bi zagotovila obstanka. Čeprav so bili po 1. polčasu na dobri poti k tej, saj so vodili z 1:0. Vodstvo so držali vse do 88. minute, ko je za Celjane zadel Pirtovšek in Šentjurju preprečil pot do zmage ter ga potisnil v nižji rang tekmovanja.
Podvinci so pričakovano slavili proti Bistrici s 3:0, vse tri zadetke pa so dosegli že v 1. polčasu. Ob novih treh točkah in ob porazu Šmarja so sezono končali na visokem 3. mestu.
Drava je proti Šmarju upravičila vlogo favorita. Sicer so na koncu slavili s 3:0, a so zmago dokončno potrdili šele v zaključku srečanja. Vodstvo 1:0 so držali vse do 88. minute, nato pa so kljub igralcu manj dosegli še dva zadetka, oba sta bila delo Šalamuna, in slavili še 19. zmago v prvenstvu.
Za konec prvenstva si je Maribor dovolil še 3. poraz. Na gostovanju v Ravnah je pred 300 gledalci slavili domači Fužinar z 2:0. Oba zadetka sta padla že v 1. polčasu, dosegel pa ju je Verhovnik.
Zapisniki 26. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php