Rezultati 16. kroga v 3. SNL-vzhod

Težek poraz Zreč v Gradu.

Najprej bi se v uredništvu radi opravičili vsem obiskovalcem naše spletne strani. Tehnične težave so tokrat bile močnejše od nas, a dobile so le bitko in ne vojne. Prihajamo z novimi vsebinami in potrudili se bomo, da bomo v prihodnje še boljši.

Srečanje v Veržeju se je končalo po željah gostujoče ekipe. Tromejnik je z novim trenerjem Irgoličem, iz izjemno neugodnega gostovanja iztržil maksimum. Odpor domače ekipe so strli šele v 2. polčasu, ko sta Šnurer in Čontala v razmiku 5-ih minut 2x premagala domačega vratarja Andrejča.
Štorovčani so svoje domače srečanje odigrali v Celju, kjer so na Olimpu gostili Odrance. Srečanje se še ni prav pričelo, je za domače že sledil šok, ko so gostje povedli preko Žerdina. Štorovčani so kljub vsem težavam sestavili izkušeno ekipo, ki je v nadaljevanju upravičila svoje ime. Na končnih 1:1 je v 55. minuti zadel izkušeni Drobne.
Tudi Šmarčani so svoje domače srečanje odigrali drugje, in sicer v Rogatcu, kjer so gostili Rakičan. Po uvodnih 45-ih minutah, ko so z zadetkoma Mauherja in Debelaka vodili z 2:0, je vse kazalo na gladko zmago, a se je v nadaljevanju situacija rahlo zakuhala. Gostje so prožili močan odpor, izenačili, a jih je v naletu presekal zadetek povratnika v šmarsko ekipo, Vraničarja. V izdihljajih srečanja so gostje zaostanek še enkrat zmanjšali, a ostalo je pri 3:2 in pri prvem kompletu treh točk šmarske ekipe v spomladanskem delu.
Malečnik je na gostovanju v Slovenski Bistrici prišel do izjemno pomembnih treh točk. Edini zadetek na srečanju je 24. minuti dosegel Tišma in v svoji ekipi poskrbel za pozitivno vzdušje pred pomembnimi nadaljnjimi krogi.
Dravograd je zapravil priložnost, da bi se s tekmo več na vrhu razpredelnice izenačil s Šmarčani. Gostje iz Martjancev so prožili močan odpor, tako da domači niso našli pravega načina, da bi premagali Čardinega vratarja Pršo. Srečanje se je na koncu končalo z nepopularnih 0:0.
Srečanje v Beltincih med domačini in gosti iz Ljutomera se je končal z remijem. Po prvem polčasu, ko sta mreži ostali nedotaknjeni, so v nadaljevanju najprej povedli domači. Goste vodstvo domače ekipe ni prestrašilo in le dobrih 10 minut kasneje so uspeli izenačiti, ko je za končnih 1:1 zadel Novak.
Kaj se je dogajalo z Zrečani v Gradu verjetno ne znajo razložiti niti oni sami. Domači so jim nasuli kar pol ducata zadetkov, gostom pa je pripadel le častni zadetek, ki so si ga Gradaši zabili kar sami. Grad je tako z zmago na lestvici uspel prehiteti Zrečane za točko.
Zapisniki 3.SNL-16

[phpleague type=fixture id=38] 

 [phpleague id=2 type=table latest=true style=general]