Rezultati 9. kroga 3. SNL-vzhod
Turnišče zadalo lekcijo Tromejniku, NŠ Mura pa Rakičanu

Za nami je krog poln presenetljivih rezultatov, ki so še dodatno začinili že tako precej izenačeno lestvico.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Pod streho je tudi 9. igralni krog na tretjeligaškem vzhodu. Za nami je krog poln presenetljivih rezultatov, ki so še dodatno začinili že tako precej izenačeno lestvico. Poglejmo podrobneje.
Bistrica je Ljutomeru v prvem polčasu povzročila nemalo sivih las. Z zadetkoma Šimonke in Lazarja so Bistričani dobili prvi polčas. Vodstvo Bistrice je v izdihljajih 1. dela znižal Slana. Toda domačini so v 2. polčasu prestavili prestavo višje in s štirimi zadetki, s končnih 5:2, ugnali precej nelagodno Bistrico. V nadaljevanju so še zadeli Panič, Žnidarič, Kardinar in Kocuvan.
Precej težav so imeli tudi Odranci, ki so gostovali pri sosedih Črenšovcih, kjer se sedaj počutijo že precej domače. Odranci so po lepi akciji povedli v 34. minuti, ko je z glavo zadel njihov najboljši strelec Gostan. Črenšovci so igrali precej motivirano, pa čeprav tekma ni ponudila veliko priložnosti, so v 84. minuti prek Kocipra vseeno izenačili. Žoga se je po strelu slednjega sicer odbila od domače obrambe in povsem spremenila smer. Sosedje so se tako morali zadovoljiti s po točko.
Večerni dvoboj med Nafto 1903 in Beltinci je pod lendavskimi vinogradi pripadel slednjim. Beltinčani so tekmo v svojo korist obrnili v 2. polčasu, ko sta zadela Tkalec dvakrat in Krauthaker, ter svoji ekipi priigrala pomembno zmago za nadaljevanje prvenstva, Nafti pa po nekaj odličnih partijah nepričakovano visok poraz.
V nedeljskem popoldnevu sta se udarila Serdica in Čarda. Veselili so se nogometaši Čarde, ki so po zaslugi Ošlaja in Roškarja dosegli pomembno zmago in se vsaj začasno nekoliko odlepili od ekip pri repu razpredelnice. Tam je sedaj Serdica, ki nikakor ne najde poti iz rezultatske krize.
Redko kateri bi si upali napovedati takšno senzacijo kot so jo tokrat videli v Kuzmi. Ekipa Tromejnika je povsem pokleknila pred igralci Turnišča, ki so dobesedno »rešetali« njihovo mrežo in od 12. do 80. minute kar sedemkrat premagali domačega vratarja Šaferja. Senzacionalno visok poraz Tromejnika je iz 11-m v 88. minuti ublažil Karnet. Turnišče se sedaj nahaja že na 4. mestu s 15-imi točkami in je prvovrstno presenečenje lige.
Tudi Rakičan je prvič v tej sezoni položil orožje in s 3:0 izgubil v Murski Soboti pri ekipi NŠ Mure. Sobočani so očitno odlično unovčili poraz proti Odrancem v prejšnjem krogu in ga tokrat spremenili v zmago proti še vedno vodilnemu v ligi. Za Sobočane so v polno zadeli Kozar, Poredoš in Korpič. Srečanje si je s tribun murskosoboške Fazanerije ogledalo 650 gledalcev.
Grad je bil v Bakovcih v prvem delu v precejšnjih težavah in skoraj na kolenih. Bakovci so 1. polčas dobili z 2:0, za kar sta poskrbela Vukovič in Marič. Ampak Grad je bil premagan zgolj na videz, kajti v nadaljevanju so gostje strnili svoje vrste in zadeli trikrat ter slavili. Ponovno je blestel Tompa z dvema zadetkoma, svoje je dodal še Krpič in zmaga je bila tu. Grad je sedaj že drugi na lestvici, z enakim številom točk kot Rakičan. Ekipi ločijo zgolj trije zadetki več Rakičana.
Dejan Čurič
Zapisniki 9. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php