Rezultati 8. kroga 3. SNL-vzhod
Slavili Rakičan, Odranci in Nafta 1903, presenetljivo tudi Turnišče

Za nami so tekme 8. kroga 3. SNL-vzhod, ki so bile vse odigrane v nedeljskem terminu. Ekipe pri vrhu so zmagovale, presenečenje pa je pripravilo Turnišče.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami so tekme 8. kroga 3. SNL-vzhod, ki so bile vse odigrane v nedeljskem terminu. Ekipe pri vrhu so zmagovale, presenečenje pa je pripravilo Turnišče. Poglejmo podrobnosti.
Rakičan je na domači zelenici še enkrat pokazal, da ni zastonj na vrhu lestvice in da njihovi uspehi ne presenečajo. Tokrat so ugnali ekipo Tromejnika, ki se je z zmago nad Odranci v prejšnjem krogu vmešala v boj za vrh. Gledalci so videli po zadetek na polčas, v polno pa sta merila Godvajs v prvem in Karas v drugem delu, ter potrdilo za novo lepo zmago Rakičana in še naprej prestol na tretjeligaški razpredelnici.
Odranci so na nevtralnem terenu v Črenšovcih pričakali soboško NŠ Muro. Srečanje je s tribun spremljalo okrog 350 gledalcev, ki so videli lepo zmago domače ekipe. Gostan je za vodstvo Odrancev zadel že v 1. minuti, Jerebic je povišal vodstvo na 2:0 v 8. minuti. Sobočani so sicer sredi 28. minute po avtogolu domačega vratarja Raduhe rezultat znižali, toda po izključitvi Barbariča v 49. minuti so Odranci prek Žerdina v 83. minuti potrdili svojo zmago in nove tri točke, pa čeprav po velikih težavah z lastnim igriščem na nevtralnem terenu.
Čarda je proti Bakovcem vnovčila nekaj več tretjeligaških izkušenj in zmagala z 2:0. Pravzaprav je bila tekma odločena že v prvih 21-ih minutah, ko sta v polno zadela Korpič in Bencik ter Čardo nekoliko oddaljila od zadnjih mest na lestvici.
Še en izmed derbijev je bil odigran v Gradu, kjer je gostovala lendavska Nafta 1903. Mreža se je zatresla zgolj enkrat, na žalost domačih navijačev, mreža Grada. V polno je zadel Puclin v 58. minuti in Nafto povsem približal vrhu razpredelnice.
Beltinci so brez večjih težav opravili s Črenšovci in zmagali s 3:0. V polno so merili Sreš Leon, Tkalec in Škaper ter svoji ekipi priigrali pomembno zmago, Črenšovce pa s tem prikovali na zadnje mesto na lestvici.
Presenečenje kroga vsekakor prihaja iz Turnišča, kjer je domači novinec presenetil in premagal Ljutomer. Kardinar je sicer v 24. minuti Ljutomerčane povedel v vodstvo, toda »nadobudni« domačini so stisnili vrste in zadeli dvakrat. Najprej je v 32. minuti iz 11m zadel Horvat, domačim pa je zmago z zadetkom v 70. minuti prinesel Lutar. Turnišče zaenkrat ostaja najprijetnejše presenečenje lige med novinci.
130 gledalcev v Serdici je na srečanju med domačo Serdico in Bistrico videlo pravo goliado v obliki 8-ih zadetkov. Bistrica je sredi 37. minute vodila že z 0:3, v polno pa sta zadela dvakrat Zver in Žugelj iz 11m. Domačinom je odmor očitno dobro del, saj so v 8-ih minutah rezultat izenačili. Strelci so bili Hajdinjak, Šinko in Kous. Ampak žilava Bistrica je hotela iz Serdice odnesti zmago, in je v 70. minuti prek Šimonke in v 85. minuti prek Zvera zadela še dvakrat in se veselila treh točk na gostovanju sredi Goričkega.
Zapisniki 8. kroga 3. SNL-vzhod
Dejan Čurič

Could not load template standings-extend.php