Rezultati 8. kroga 3. SNL-sever
V Podvincih padel Maribor, Šentjur v gosteh premagal Fužinar

Vsake serije je enkrat konec in tako je konec tudi serije zmag, do tega kroga nepremagljive ekipe Maribor B.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Malečnik in Korotan sta v tem krogu oba želela prekiniti niz dveh zaporednih porazov in priti do zmage s katero bi se izognili krizi. Srečanje so na koncu s prepričljivih 4:1 dobili igralci Malečnika, ki so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik in točke so zasluženo ostale doma.
V derbiju kroga v Šmarju pri Jelšah sta se domača ekipa in gostje iz Dravograda razšla z delitvijo točk. Vse pomembno se je zgodilo v 1. polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. Agilnejši začetek domačih je obrodil sadove že v 10. minuti, ko je Šmarčane v vodstvo popeljal Čuček. Gostje so nato uspeli vzpostaviti ravnotežje in v 32. minuti preko Nabernika tudi uspeli izenačiti. V 2. polčasu so poskušali do vodstva priti tako eni kot drugi, a so obrambe svoje delo opravile z odliko, tako da je ostalo pri rezultatu iz 1. polčasa.
Drava je v domačem srečanju prišla do pričakovane zmage nad celjskim Šampionom. Vsega je bilo konec po 20-ih minutah, ko so domači že vodili s 3:0. Nadaljevanje je bilo za Ptujčane tako močno olajšano, gostje pa se enostavno več niso bili sposobni pobrati. Srečanje se je na koncu končalo z zmago domačih s 4:2.
Šentjur je znova pripravil prvovrstno presenečenje in v gosteh premagal Fužinar, za katerega je to drugi zaporedni poraz. Kljub skromni zasedbi, le z dvema rezervnima igralcema, pa so Šentjurčani dokazali kako se je potrebno boriti za barve svojega kluba. Očitno so jih domači preveč podcenjevali, kar jih je na koncu drago stalo. Šentjurčani so že ob polčasu vodili z 1:2 in v nadaljevanju se je pričakovala ofenziva domačih, ki pa so jo gostje znali ukrotiti. Še več, Lampret je s svojim drugim zadetkom zapečatil usodo Fužinarja in Šentjurju priigral drugo zaporedno zmago.
Do izjemno pomembne zmage je na domačem terenu prišel Mons Claudius, ki je uspel premagati Lenart. A po uvodnih 20-ih minutah ni kazalo dobro, saj so gostje že vodili z 0:2. Rogatčani so se nekako uspeli zbuditi in še pred iztekom prvih 45 minut preko Peera uspeli rezultat zmanjšati na 1:2. Odmor jim je očitno več kot dobro del in z nekaj menjavami so zagospodarili na igrišču. To je prineslo želen efekt, ko je svoj prvenec v dresu Mons Claudiusa dosegel Jeseničnik, za popoln rezultatski preobrat pa je v 86. minuti s svojim drugim zadetkom poskrbel domači kapetan Peer.
Vsake serije je enkrat konec in tako je konec tudi serije zmag, do tega kroga nepremagljive ekipe Maribor B. Ti so klonili na gostovanju v Podvincih, ki so jih premagali z minimalnih 1:0. Domači so od prve minute krenili na polno in favoriziranim gostom niso dovolili, da bi se razigrali in razvili svojo igro. Ko so Mariborčane »umirili« pa so tudi sami pričeli ogrožati njihova vrata. V 40. minuti jim je uspelo priti do tako želenega zadetka, ko je Osterc uspel premagati Hamerja. Z agresivno igro v nadaljevanju so vse poskuse gostov uspešno prekinjali, tudi za ceno kartonov. Obramba je vzdržala vse nalete in poskuse, da bi gostje prišli do preobrata, ki jim tokrat ni uspel. Domači so se po izteku igralnega časa zasluženo veselili prestižnih treh točk.
Radlje in Bistrica bosta tekmo 8. kroga odigrala v torek, 04.11.2014.
Zapisniki 8. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php