Rezultati 7. kroga 3. SNL-sever
Zmaga Šentjurja in prvi poraz Fužinarja zaznamovala 7. krog

Zagotovo je za največje presenečenje tega kroga poskrbel Šentjur, ki je v domačem srečanju uspel premagati Radlje.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Zagotovo je za največje presenečenje tega kroga poskrbel Šentjur, ki je v domačem srečanju uspel premagati Radlje. Šentjurčanom pred srečanjem nismo dajali nikakršnih možnosti za pozitiven rezultat, a so nas na najlepši možen način demantirali. Očitno so gostje točke vpisali že pred srečanjem, kar jih je na koncu drago stalo. Domačini so v vodstvo prešli preko svojega kapetana Belaka, ki je v 30. minuti uspešno realiziral 11-metrovko. Gostje so sicer poskušali, a je domača obramba uspešno odbijala vse napade. Bolj se je srečanje bližalo h koncu, bolj so Radeljčani postajali nervozni, kar je imelo za posledico tudi dve izključitvi. Šentjurčani so z dvema igralcema več zmago potrdili v 91. minuti, ko je za končnih 2:0 zadel Karabegovič.
Podvinci so uspeli unovčiti dobro formo in na gostovanju v Rogatcu iztržiti zmago z 1:3. Že po pol ure igre so namreč vodili z 0:2, stvari pa so se nekoliko spremenile v 32. minuti, ko so ostali brez izključenega Klasinca. Monsi so le tri minute kasneje zaostanek zmanjšali in kazalo je na preobrat. A do tega ni prišlo, saj so Podvinčani v nadaljevanju uspevali odbiti vse poskuse Rogatčanov, da bi ti prišli do izenačenja. Upanja za domače pa je bilo konec v 70. minuti, ko je Bukšek prejel rdeči karton, Zorko pa je uspel zadeti iz 11-metrovke.
Kar smo že nekaj krogov napovedovali, se je tudi uresničilo. Lenart je končno uspel dobro igro kronati z zmago in priti do prepotrebnih točk. Za zmago nad Fužinarjem, za katerega je to prvi poraz v sezoni, je edini zadetek na srečanju v 32. minuti dosegel Žnuderl.
Do pričakovane zmage ja na gostovanju v Slovenski Bistrici prišla ptujska Drava, ki je z 1:5 odpravila domačo ekipo. Za razliko od minulega kroga, ko so se izkazali s 1. polčasom, pa so se tokrat Ptujčani izkazali v 2. polčasu, v katerem so uspeli zadeti kar 4x.
Dravograjčani so z zmago nad Malečnikom uspeli prekiniti niz dveh zaporednih porazov. Tokrat niso ničesar prepustili naključju, saj so večino dela opravili že v 1. polčasu, ki so ga dobili s 3:0. Zagotovo se je ključni trenutek srečanja zgodil v 37. minuti, ko je Malečnik ostal brez izključenega vratarja Glušiča. Domači so to znali hitro kaznovati in še do konca prvega polčasa uspeli doseči dva zadetka. Nadaljevanje je bilo le še stvar rutine in domači so srečanje mirno pripeljali h koncu.
V derbiju kroga je Maribor na gostovanju v Prevaljah uspel priti še do 6. zmage v prvenstvu in še naprej ostaja s 100% izkupičkom. Domačini so se dobro upirali, a to ni bilo dovolj, da bi pripravili presenečenje. Gostje so v vsakem polčasu dosegli po zadetek in gol domačih v 90. minuti ni več mogel spremeniti ničesar.
V edinem nedeljskem srečanju, v katerem je celjski Šampion gostil Šmarje, so lahko gledalci resnično uživali, saj so videli kar 9 zadetkov. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvo vse do rezultata 4:4, nato pa je Asllanaj v 82. minuti Šmarčane popeljal v vodstvo s 4:5, katerega do konca niso več izpustili iz rok.

Zapisniki 7. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php