Rezultati 6. kroga Pomurske nogometne lige
Odranci in Hotiza z visokima zmagama do novih točk

Po 6-ih odigranih krogih še naprej pri popolnem točkovnem izkupičku ostajata Veržej in Odranci. Obe ekipi sta si priigrali novo zmago. Najbližji zasledovalec vodilnemu dvojcu je sedaj Ljutomer. Malce nepričakovano je prvi poraz v sezoni utrpel Grad. Poglejmo kaj se je na zelenicah dogajalo zadnji konec tedna.

Veržej je v soboto dobil domači obračun proti Polani, ki ni ponovila uspeha proti Tromejniku. Veržejci so zmago potrdili že v 1. polčasu, ko so v polno merili Skuhala, Toth in Ketiš. Polana je 5 minut pred iztekom tekme rezultat sicer znižala po golu Žuglja, a to je bilo tudi vse. Veržej tako ostaja še naprej na samem vrhu razpredelnice skupaj z Odranci in še ni oddal točke.
Nepričakovan poraz so doma utrpeli Črenšovci, ki so premoč morali priznati Olimpiji iz Dolge vasi. Obračun je odločil Matej Vida z golom v 57. minuti. Obe ekipi sta sicer še naprej v spodnjem delu razpredelnice, Črenšovci so padli celo na predzadnje mesto.
Rakičan je doma remiziral z ekipo Puconcev. Domačini so po golu Graha v 20. minuti zaostajali, a so v 45. minuti izenačili po golu Godvajsa. Nadaljevanje ni postreglo z zadetki in ekipi sta se razšli z delitvijo točk.
Serdica je ostala praznih rok pred domačimi gledalci proti Gančanom. Gostje so dobili že prvi del igre z golom Bunderle in Špilaka, zmago gostov je v nadaljevanju dokončno potrdil Dugonjič z golom v 55. minuti. Serdica ostaja na samem repu razpredelnice.
Hotiza je bila tokrat sila razigrana in je doma s kar 7:1 premagala Goričanko. Domačini so pridno polnili mrežo gostov, blestel je Jan Lὅrinc s hat-trickom. Poleg slednjega sta bila v prvem polčasu uspešna še Polareczki in Čurin, ter v nadaljevanju še Horvat in Ftičar. Nov sila visok poraz Goričanke je ublažil Kutoš v 78. minuti. Velja omeniti tudi dejstvo, da je Goričanka srečanje končala z deveterico. Že v 37. minuti je rdeči karton prejel Stojanovič, v 85. minuti pa še Knap.
Tromejnik je bil doma visoko poražen proti Odrancem, čeprav dolgo časa ni kazalo na tak razplet. Gostje so prvi del igre dobili z golom Emrulija, a se dokončno razigrali v zadnjih 20-ih minutah, ko je Emruli zadel še enkrat, po 2x pa sta bila uspešna še Žerdin in Ciglarič, za končnih 0:6. Odranci tako kot Veržej ostajajo edina ekipa pri 100% točkovnem izkupičku.
Zmage nad Slatino se veselijo v taboru Križevcev, katerim je zmago z dvema zadetkoma prinesel Pelcl. Slednji je domačine popeljal v vodstvo v 19. minuti, a so gostje iz Radencev izenačili v 27. minuti, ko je iz 11m v polno meril Pintarič. A je Pelcl na sceno stopil še enkrat v 57.minuti, zatresel mrežo in Križevcem priigral nove tri točke.
Presenečenje kroga je pripravila Čarda in dobro formo potrdila z zmago nad Gradom. Domačini so povedli z golom Gašparja v 24. minuti, a so gostje izid poravnali 5 minut pozneje z golom Kuharja. Odločitev o zmagovalcu je padla v 56. minuti, ko je Žganjar izkoristil strel z bele točke in Gradu prizadejal prvi prvenstveni poraz, ter potrdil dobro formo Čarde.
Do novih treh točk je na gostovanju v Turnišču prišel tudi Ljutomer, ki je že prvi del igre dobil z goloma Lotriča in Kolmana. Nova zmaga Prlekov je bila potrjena sredi 83. minute, ko je zadel še Nemec. Ljutomer sedaj ostaja najbližji zasledovalec vodilnemu dvojcu Odranci-Veržej, ki bosta medsebojni dvoboj odigrala v prihodnjem krogu v Odrancih. (Dejan Čurič)

Match

Goričanka Mlinopek Križevci

2 - 2

5. Match Day

27. 9. 2020, 16:00

N/A

Radenska Slatina

Rank
10
Matches
8
Won
3
Tied
1
Lost
4

Last Match

Turnišče Radenska Slatina

8. Match Day

18. oktobra 2020 15:30 N/A