Rezultati 6. kroga 3. SNL-sever
Maribor do zmage prav ob koncu srečanja, zmaga Podvincev nad Korotanom

Dan pred ostalimi sta 6. krog odprla vodilni Maribor in Koroška Dravograd. Srečanje, v katerem so bili domačini favoriti, je postreglo s pravo dramo, na koncu pa so pričakovano slavili Mariborčani.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Dan pred ostalimi sta 6. krog odprla vodilni Maribor in Koroška Dravograd. Srečanje, v katerem so bili domačini favoriti, je postreglo s pravo dramo, na koncu pa so pričakovano slavili Mariborčani. Izenačeno srečanje je dobilo epilog prav ob zaključku srečanja, ko so Mariborčani z zadetkom Dodleka v 89. minuti in z zadetkom Črnica v sodnikovem podaljšku, uspeli streti odpor, tokrat odličnih, Korošcev.
Malečnik v domačem srečanju proti celjskemu Šampionu ni uspel priti do tretje zaporedne zmage, medtem pa so na drugi strani gostje prekinili niz dveh zaporednih porazov. Pričakovalo se je izenačeno srečanje in takšno je tudi bilo. Gostje so bili za odtenek podjetnejši in prav to je na koncu odločilo zmagovalca.
Do pričakovane in prepričljive zmage je na domačem igrišču prišlo Šmarje, ki je s 4:0 premagalo Bistrico. Po vsej verjetnosti se je ključni trenutek srečanja zgodil prav ob zaključku polčasa, ko je tik pred odhodom na odmor Jančič popeljal domače v vodstvo. Nadaljevanje je bilo tako močno olajšano, dodatno olajšanje pa je prinesel še hiter zadetek na začetku 2. polčasa. V zadnjih 10-ih minutah so zmago potrdili še z dvema zadetkoma in prišli do drugega kompleta treh točk v sezoni.
Z odličnim prvim polčasom je do pričakovane zmage prišla tudi ptujska Drava, ki je upravičila vlogo favorita in s 5:1 premagala Šentjur. Pol ure je bilo dovolj, da so Ptujčani dosegli 4 zadetke in postavili stvari na svoje mesto.
Fužinar je v vnovičnem domačem srečanju znova iztržil remi, že tretji v tej sezoni. Tokrat jim je točko odščipnil Mons Claudius, ki je po porazu proti Radljam očitno strnil svoje vrste. Gostje so celo prvi polčas dobili s prednostjo zadetka, ki pa so jo Ravenčani izničili na začetku drugega. Do konca se je bil pravi boj, podeljena sta bila še dva rdeča kartona, po en na vsaki strani, srečanje pa se je na koncu končalo z delitvijo točk.
Radeljčani so v večernem terminu z zmago nad Lenartom uspeli priti do novega kompleta treh točk. V vsakem polčasu so bili za zadetek boljši nasprotnik in na koncu slavili z 2:0. Lenartčani so znova odigrali dobro in ta igra bo prej ali slej prinesla rezultat.
V edinem nedeljskem srečanju so Podvinci uspeli premagati Korotan. Čeprav so bili pred srečanjem gostje favoriti, pa tega na igrišču niso znali pokazati. Domačini so večji del dela opravili v 1. polčasu, ki so ga dobili z 2:0. Nadaljevanje je bilo precej bolj izenačeno, gostje so se skušali vrniti v srečanje, a jim je rezultat uspelo znižati šele v 89. minuti. Nekaj upanja je tako za remi še ostalo, a so že v naslednjem napadu domači vodstvo povišali na 3:1 in prišli do svoje druge zmage v prvenstvu.

Zapisniki 6. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php