Rezultati 4. kroga 3. SNL-vzhod
Prleški derbi Ljutomerčanom, Podvinci z remijem obdržali vodilno pozicijo

Četrti krog 3. SNL-vzhod nam je razen obračuna Dravinja-Radgona postregel z novimi rošadami na lestvici. Tekma v Slovenskih Konjicah bo odigrana ob koncu jesenskega dela. Podvinci so po remiju z Bistrico ohranili trenutni prestol na lestvici, a po tretji zaporedni zmagi jih v ozadju vse bolj ogrožajo Odranci. Prvo prvenstveno zmago je vknjižil Ljutomer, ki je ugnal Veržej. Zreče so utrpele prvi prvenstveni poraz proti Šmartnemu, druge zmage se veselijo nogometaši Vidma. Podrobnosti v spodnjih vrsticah.
Šmartno je po mizernem začetku prvenstva vknjižilo drugo zaporedno zmago in to pri »sosedih« v Zrečah. Sosedski obračun se je »lomil« v drugem polčasu, ko je 100 gledalcev videlo tudi vse tri zadetek. Gostje so povedli z zadetkom Vezaja sredi 60. minute. V 75. minuti si je Justin zatresel lastno mrežo in vlil novo upanje Zrečanom po preobratu. Toda v 84. minuti je še drugič na obračunu udaril Vezaj in z golom zapečatil usodo tekme. Šmartno se pobira in s tem tudi napreduje po razpredelnici navzgor.
V prleškem derbiju kroga so se naposled prve prvenstvene zmage veselili Ljutomerčani. Domačini so v 29. minuti zatresli mrežo Veržeja. Uspešen je bil visokorasli Bertalanič. Zmago so Ljutomerčani potrdili v nadaljevanju, ko sta v pičlih 2 minutah Buzetija premagala še Skuhala in Nemec. Žvikart je sicer v 84. minuti rezultat znižal, a Veržej možnosti za preobrat ni imel. Veržejci tako po uvodni zmagi nizajo poraz za porazom, za Ljutomerčane pa je to prvi popoln komplet točk v novi sezoni.
Popolno nasprotje Veržeja so Odranci, katere je očitno uvodni polom v Veržeju povsem predramil in tu je tretja zaporedna zmaga, tokrat pri Šampionu v Celju. V 1. delu borih 50 gledalcev zadetkov ni videlo, je pa bilo zato bolj barvito nadaljevanje. Gostje so povedli sredi 75. minute, ko je kmalu po vstopu v igro zadel Vinkovič. Domačini so za poravnavo rezultata rabili 5 minut, sredi 80. minuti je izenačil Kolšek. Toda gostje se s tem niso sprijaznili in Žerdin je v 87.minuti še drugič zatresel domačo mrežo. Tretjo zaporedno zmago Odrancev je z zadetkom tik pred koncem obračuna potrdil Vinkovič. Šampion je s tem precej nazadoval po lestvici, Odranci pa so že tik pod samim vrhom.
Videm ni otvoril obračuna proti Korotanu kot si je želel. Korošci so namreč v 22.minuti zadeli za vodstvo prek Lasnika. Pred odhodom na odmor so domačini vendarle uspeli izenačiti z golom Antolića v 38. minuti. Drugi polčas so domačini bili podjetnejši in Vajda je z goloma v 60. in 65. minuti priigral občutno prednost Videmčanom. Triplat je sicer v 89. minuti znižal iz 11m na 3:2, za kaj več pa je zmanjkalo igralnega časa.
Obračun med Podvinci in Bistrico je veljal za nekakšen obračun kroga in temu primerno je bil tudi obiskan. Podvinci so spet odlično pričeli obračun in sredi 18. minute vodili z golom Anžela. Do odmora so gostje rezultat poravnali, saj je v 36. minuti Martinčič izkoristil strel z bele točke. Uvod v 2. polčas je bil spet v znamenju domačinov, ki so preko Korena v 48. minuti spet povedli, a se naposled morali zadovoljiti s točko, saj je sredi 77. minute domačega vratarja premagal Kovačič in ekipi sta si razdelili po točko.
Obračun med Dravinjo in Radgono bo odigran ob koncu jesenskega dela, 09.11.2019. (Dejan Čurič)
Zapisniki 4. kroga 3. SNL-vzhod

Match

Dravinja Šmartno 1928

2 - 3

11. Match Day

2. 11. 2019, 14:00

N/A

Šmartno 1928

Rank
1
Matches
11
Won
8
Tied
2
Lost
1

Last Match

Podvinci Šmartno 1928

12. Match Day

15. marca 2020 15:00 N/A