Share
Rezultati 30. kroga 2. SNL<br>Dravi 2. mesto in dodatne kvalifikacije

Rezultati 30. kroga 2. SNL
Dravi 2. mesto in dodatne kvalifikacije

Liga se je zaključila in nogometaši gredo na zaslužen počitek. Novi format lige s šestnajstimi ekipami je prinesel bolj zanimivo in kakovostno ligo.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Mura si v zadnjem krogu ni privoščila še enega spodrsljaja in suvereno slavila v Kranju proti Zarici. Za domačine je poraz pomenil slovo od drugoligaške druščine. V zadnjih krogih so nastopali v zelo okrnjeni zasedbi in so na tekme prihajali z dvanajstimi, trinajstimi igralci. Gostje so odpor domačih zlomili v drugem polčasu, ko so mrežo zatresli kar petkrat.
V boju za drugo mesto je Drava bila pod pritiskom zmage in je na koncu tudi slavila. Ampak vse le ni bilo tako enostavno, saj je v igro v 63. minuti moral vstopiti zimzeleni Čeh, da bi le dve minuti kasneje tudi povedli. Do konca tekme so zabili še trikrat in prišli do dveh dodatnih tekem za vstop v prvo ligo proti kranjskemu Triglavu.
Nafta je doma morala slaviti in upati na spodrsljaj Drave. Svoje delo so opravili več kot odlično in gostom iz Dekanov nasuli šest golov. Med strelce se je vpisal tudi Roginić, ki je z enaindvajsetimi zadetki tudi postal najboljši strelec druge lige.
Srečanje med četrtim in petim na lestvici ni dal zmagovalca. Radomlje in Krka sta zadela vsak po enkrat, za prijateljski remi.
V ljubljanskem derbiju med Ilirijo in Bravom so slavili slednji in letos dobili boj za primat v mestu. Gostje so s sezono lahko zelo zadovoljni, saj so končali na visokem šestem mestu, prav tako pa je Ilirija spomladi pokazala veliko boljše rezultate kot jeseni.
Zadnji Veržej je zadnjo domačo tekmo v drugi ligi odigral proti Brdam. Domači so krenili v srečanje zelo dobro in povedli kar z dvema zadetkoma prednosti, ampak gostje se niso predali in do polčasa dosegli en zadetek, v nadaljevanju pa še tri, za novo zmago in potrditev odličnih predstav v spomladanskem delu.
Fužinar in Rogaška pa sta v boju z Zarico za obstanek v ligi zadnje srečanje odigrala doma. V primeru poraza Zarice nihče od njiju ni potreboval točk. In prav to se je tudi zgodilo. Kot smo že povedali je Zarica klonila proti Muri, Fužinar in Rogaška pa proti Taboru in Dobu. Več od srečanja so imeli gledalci na Ravnah, ki so na srečanju videli kar osem zadetkov, a žal šest v domači mreži. Rogaška ni izgubila tako prepričljivo, saj so gostje zadeli dvakrat, domačini pa enkrat.
Liga se je zaključila in nogometaši gredo na zaslužen počitek. Novi format lige s šestnajstimi ekipami je prinesel bolj zanimivo in kakovostno ligo. (Foto: Danilo Vezjak Sports Photography)