Rezultati 3. kroga 3. SNL-sever
Monsem lokalni derbi s Šmarjem, Radlje ob treh izključenih do zmage nad Podvinci

S 100% izkupičkom le še Maribor B in Koroška Drvaograd.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V dvoboju še neporaženih ekip, je Dravograd doma uspel premagati celjski Šampion. Po izenačenem 1. polčasu, ki se je končal z 1:1, so bili v nadaljevanju veliko boljši domačini, ki so s tremi zadetki Celjanom prizadejali prvi poraz v prvenstvu.
Ob Dravogradu ostaja še edina neporažena ekipa, ekipa Maribor B, ki je v tem krogu pričakovano v gosteh premagala Šentjur. Ta je presenetil v 1. polčasu, saj so se kvalitetno upirali favoriziranim gostom in po prvih 45-ih minutah je bil rezultat 1:1. V nadaljevanju pa je do izraza prišla kvaliteta in boljša fizična pripravljenost gostov, ki so povsem zasenčili Šentjurčane ter s petimi zadetki postavili stvari na svoje mesto. V vrstah Mariborčanov je bil za igro razpoložen Zahovič, ki je dosegel hat-trick.
Bistrica je tudi v 3. krogu morala priznati premoč nasprotniku, tokrat prevaljskemu Korotanu. Ta je do zmage prišel po odličnem drugem polčasu, v katerem so dosegli vse tri zadetke.
Za razliko od Bistrice pa je do prve zmage prišel Malečnik, ki je nekoliko presenetljivo v gosteh premagal Lenart. Izenačeno srečanje je v prid gostov z edinim zadetkom na srečanju odločil Kelc, ki je v 84. minuti uspel premagati domačega vratarja Poljanca.
Izjemno zanimivo je bilo v Ravnah, kjer je domači Fužinar gostil ptujsko Dravo. Srečanje se je končalo s 3:3, ekipi pa sta prikazali odlično igro. Srečanje se je za Ptujčane pričelo več kot odlično, saj so že v prvi minuti povedli, ko je Tisaj dosegel enega od svojih treh zadetkov na tej tekmi. Domači so rabili nekaj časa, da so se pobrali, a so še pred iztekom polčasa z dvema zadetkoma uspeli rezultat preobrniti v svojo korist. Njihovo vodstvo je z drugim zadetkom v 60. izničil Tisaj, novo vodstvo pa je Ravenčanom v 70. minuti priigral Grizold. Ko je že vse kazalo na zmago domačih, pa je v 90. minuti znova udaril nadvse razpoloženi Tisaj in Dravi uspel priigrati remi.
Še bolj zanimivo je bilo v Radljah, kjer se je domača ekipa pomerila s Podvinci. Prvi polčas se je odvil povsem po željah domače ekipe, ki je že vodila z 2:0. V nadaljevanju pa so nastopile težave, ko so v 50. minuti ostali brez izključenega Krela, gostje pa so iz 11-metrovke zaostanek zmanjšali. Sledila je ofenziva gostov in ti so le 8 minuti kasneje prišli do izenačenja. Ko so le minuto kasneje Radeljčani ostali še brez Korošaka, pa je izgledalo, da bodo Podvinčani uspeli srečanje preobrniti v svojo korist. Očitno so mislili, da bodo z dvema igralcema več zlahka prišli do treh točk, kar se jim je na koncu krepko maščevalo, saj je v 88. minuti za ponovno domače vodstvo zadel Sredenšek. V preostalih minutah do zadnjega sodnikovega žvižga so domači ostali še brez izključenega Moserja, a kljub temu uspeli zadržati vodstvo in se veseliti res velike zmage, ki pa je terjala svoj davek.
Več o tekmi Mons Claudius – Šmarje pri Jelšah si lahko preberete tukaj!

Zapisniki 3. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php