Share
Rezultati 26. kroga 3. SNL-vzhod<br>V Lendavi slavijo naslov prvaka, v Murski Soboti pred 3000 gledalci Mura drugoligaš

Rezultati 26. kroga 3. SNL-vzhod
V Lendavi slavijo naslov prvaka, v Murski Soboti pred 3000 gledalci Mura drugoligaš

Padel je zastor pod napeto dogajanje v vzhodni skupini tretjeligašev. Nafta je z zmago nad Polano potrdila vstop med drugoligaše in se okitila z naslovom prvaka 3. SNL-vzhod. V Murski Soboti je drugega potnika med drugoligaše odločal derbi med Muro in Odranci, katerega je s tribun soboške Fazanerije pospremilo »reci in piši« kar 3000 gledalcev, kar je nova rekordna številka.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Padel je zastor pod napeto dogajanje v vzhodni skupini tretjeligašev. Nafta je z zmago nad Polano potrdila vstop med drugoligaše in se okitila z naslovom prvaka 3. SNL-vzhod. V Murski Soboti je drugega potnika med drugoligaše odločal derbi med Muro in Odranci, katerega je s tribun soboške Fazanerije pospremilo »reci in piši« kar 3000 gledalcev, kar je nova rekordna številka. Slednji so pripravili fantastično kuliso, slavili so Muraši in upravičili vlogo favorita, ter Odrancem zadali sploh edini spomladanski poraz. V nižjo ligo se poleg Križevcev seli Turnišče, ki je doma z minimalnih 0:1 izgubilo proti Gradu. Poglejmo dogajanje v zadnjem nogometnem vikendu te sezone.
Nogometaši Nafte so pred 800 gledalci visoko v zrak dvignili pokal za naslov prvaka letošnje sezone. Slednjega so potrdili z »gladko« domačo zmago nad Polano, katero vodi nekdanji lendavski strateg Slobodan Djurić. Že v 1. polčasu so domačini z zadetki Marciuša, Šeruge in Vinka vodili s 3:0, v 55. minuti pa je četrti zadetek v mrežo gostov prispeval še Monjac. Častni zadetek za goste je dosegel Samo Žalik, a to ni pokvarilo lendavskega veselja ob naslovu prvaka, za katerega so bili vseskozi v boju z Muro, naposled nekoliko presenetljivo tudi z Odranci. Dosegli so kar 21 zmag in se zasluženo selijo med drugoligaše.
Hotiza je z zadetkom Radikovića premagala že dalj časa »odpisane« Križevce. S tem je novinec v ligi uspel doseči celo 7. mesto, saj je Čarda visoko izgubila v Beltincih. Jeseni so bili Hotižani še globoko v boju za obstanek, a so z nekaj močnimi okrepitvami spomladi tehtnico povsem prevesili v svojo korist in tako »gladko« ostali med tretjeligaši, kar pa ne velja za Križevce, za katere je že nekaj krogov znano, da bodo v prihodnji sezoni igrali v nižjem kakovostnem razredu.
Podobno kot Hotiza je slavil tudi Ljutomer, ki si je pred domačimi gledalci končno 5. mesto zagotovil z zadetkom Novaka, ki je proti Bogojini mrežo gostov zatresel v 79. minuti. Srečanje ni odločalo praktično o ničemer, saj si je tudi Bogojina že prejšnji konec tedna zagotovila obstanek med tretjeligaši z zmago nad Hotizo.
Strelski šov domačinov so spremljali gledalci v Beltincih, kjer je Čarda morala kar 5x po žogo v svojo mrežo in s tem nazadovala na končno 8. mesto. V 1. delu igre so bili uspešni Kosi, Mauko in Tkalec, slednji je v nadaljevanju zadel še enkrat, končnih 5:0 pa je v 90. minuti potrdil Kristl. Beltinčane smo sicer po jesenskem delu pričakovali kakšno mesto višje, a je bila serija porazov v spomladanskem uvodu prehuda, kar so z zmagovalno serijo izkoristili Odranci. Beltinci so tako končali na 4. mestu.
Prav neverjetno se zdi, kaj se je zgodilo Turnišču v spomladanskem delu sezone. Po jesenskem 9. mestu se sedaj poslavljajo od tretjeligaške konkurence. Za konec jih je v neposrednem dvoboju za obstanek še drugič v tej sezoni premagal Grad. Za to je bil dovolj zadetek Kovacsa v 49. minuti tekme, pa čeprav je Gradu zadostoval tudi remi. Slednji so tekmo končali z deseterico, saj je v izdihljajih obračuna pordečel Sukič. Turnišče tako vsaj za eno sezono maha v slovo 3. SNL, v konkurenci pa ostaja Grad, ki je zbral 25 točk.
Tromejnik in Rakičan sta se razšla brez zmagovalca. Najprej je goste v vodstvo popeljal Godvajs, a je izenačil Grah, do konca pa se rezultat ni več menjal. Ekipama razen medsebojnega prestiža obračun ni odločal prav o ničemer drugem.
Derbi za 2. SNL na murskosoboški Fazaneriji med Muro in Odranci, je pospremilo kar 3000 (!!!) gledalcev. Za tak obisk je bil razlog velik hendikep derbija, ki pa so ga naposled pred fantastično kuliso dobili Sobočani in se veselili napredovanja med drugoligaše. Že v 6. minuti je Raduho z udarcem s strani premagal Rešek, do polčasa so mreže mirovale, čeprav so imeli tudi gostje nekaj polpriložnosti za poravnavo rezultata. V 53. minuti je s prodorom in udarcem na krajšo vratnico domače vodstvo podvojil Karas in derbi se je zdel odločen. Mura je končnih 3:0 potrdila v 91. minuti, ko je Raduha storil prekršek v svojem kazenskem prostoru in prejel rdeči karton. Ker je trener Jančar izkoristil že vse menjave, je med vratnici stopil kar igralec Hozjan Erik, a ni uspel preprečiti zadetka Maroše z bele točke, za končnih Mura-Odranci 3:0. A derbi bo ostal v lepem spominu tudi navijačem modrih, ki jih na tribunah prepolne Fazanerije pravtatko ni manjkalo.
Torej med drugoligaše Nafta in Mura … scenarij, ki smo ga tudi nekako pričakovali, v nižjo ligo pa Križevci in Turnišče. Vodstva tekmovanj čaka delo glede popolnitve lig za naslednjo sezono, vodstva klubov pa iskanje novih kadrovskih rešitev za novo sezono. Igralci gredo na zasluženi počitek, liga pa se vrača sredi meseca avgusta in z njo tudi mi. Do takrat pa naj si bo lep pozdrav z vzhoda, kjer je prebivalstvo več kot dokazalo, da je nogomet v Pomurju št. 1!!! (Dejan Čurič)

Could not load template standings-extend.php