Rezultati 26. kroga 3. SNL-vzhod
V fantastičnem derbiju pred 1500 gledalci naslov prvaka Odrancem

Naslova prvaka so se v fantastičnem vzdušju v Lipi pred 1500 gledalci veselili Odranci. Gledalci so na velikem derbiju videli kar 10 zadetkov. Iz lige se poslavljata Serdica in Bistrica.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami je sezona 3. SNL-vzhod. S tekmami 26. kroga se je prvenstvo namreč zaključilo. Naslova prvaka so se v fantastičnem vzdušju v Lipi pred 1500 gledalci veselili Odranci. Gledalci so na velikem derbiju videli kar 10 zadetkov. Iz lige se poslavljata Serdica in Bistrica. Poglejmo dogajanje v zadnjem krogu.
Nekoliko presenetljivo je v soboto Ljutomer doma premagal Muro. Domačini so sicer v zadnjih krogih pokazali veliko in za konec premagali še Sobočane. Edini strelec na tekmi je bil Kardinar v 62. minuti. Mura je kljub porazu prvenstvo zaključila na 3. , Ljutomer pa na 5. mestu.
Rakičan je doma moral priznati premoč Gradu, ki je prvenstvo zaključil na 4. mestu z zmago z 0:3. Goste je v vodstvo popeljal Belna, v nadaljevanju pa sta v polno merila še Krpič in Tompa, za končno zmago Grada.
Tromejnik je premagal Čardo. Gostje so vseskozi vodili, rezultat pa se je zaustavil pri 2:5. Pri gostih sta bila najuspešnejša Karnet in Sukič, ki sta zadela po dvakrat in v veliki meri svoji ekipi priigrala zmago za končno 6. mesto. Čarda je prvenstvo zaključila na 10. poziciji.
Črenšovci so na gostovanju v Serdici dokončno potrdili obstanek med tretjeligaši tudi za prihodnjo sezono. Uspešni strelci so bili Gabor, Tompa in Kociper. Serdica se že po prejšnjem krogu poslavlja od 3. SNL.
Bistrica je imela proti Nafti vse do 54. minute na nogi obstanek v ligi. Domačini so vodili z dvema zadetkoma Graja, enega je dodal Zver. Za goste je v polno meril Bedo. Nato pa je sledil popoln kolaps domače ekipe in gostje so z zadetki Vide, Voroša in po avtogolu Maučeca, v pičlih 6-ih minutah prišli do preobrata in zmage nad Bistrico, kar pomeni, da se slednji poslavljajo od 3. SNL-vzhod za prihodnjo sezono.
Turnišče je na domači zelenici še enkrat več zmagalo in potrdilo odlično sezono med tretjeligaši. Poraz Bakovcev tokrat zaradi neuspeha Bistrice ni bil usoden in tudi slednji bodo prihodnjo sezono tretjeligaši. Turnišče je sezono končalo na 7. mestu, kar je za novinca zavidljiv dosežek.
V Lipi je bil praznik v pravem pomenu besede. 1500 gledalcev, 10 zadetkov in fantastično vzdušje, je zaznamovalo sosedski »El Classico« med Odranci in Beltinci. Na koncu so se veselili Odranci in po zmagi s 6:4 visoko dvignili pokal za naslov prvaka 3. SNL-vzhod. Domačini so povedli že v 6. minuti, ko je iz prostega strela zadel Arsič. V 14. minuti so domačini po zadetku Gostana vodili že z 2:0. Domače vodstvo je sicer kaj kmalu znižal najboljši strelec lige Tkalec, a so domačini ob zares bučni podpori onstran ograje prek Murata in Raduhe polčas dobili z visokih 4:1. V drugi polčas so bolje krenili gostje, ki so kmalu zadeli prek Raduhe, ki je zatresel lastno mrežo in Vogrinca. Toda domačini so hitro odgovorili ter z goloma Gostana in rezervista Horvata tekmo ponovno obrnili v svojo korist. Boleč poraz Beltincev je ublažil Tkalec pet minut pred iztekom rednega dela. To pa ni skazilo velikega veselja Odrančanov, ki so po 4-ih letih ponovno visoko dvignili pokal za naslov prvaka 3. SNL-vzhod. Odranci se bodo za drugoligaško vstopnico v kvalifikacijah pomerili s podprvakom 3. SNL-sever, ptujsko Dravo. Tekmi bosta v soboto, 13.06. na Ptuju in v sredo, 17.06. v Lipi.
Odrancem, kot tudi vsem ostalim ekipam, ob koncu čestitamo ob uspehih v letošnji sezoni. (Dejan Čurič)
Zapisniki 26. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php