Rezultati 26. kroga 3. SNL-vzhod
Grad z zmago po remiju Odrancev spet na vrh, odločitev o prvaku v zadnjem krogu


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Predzadnji 26. krog ni dal dokončnega prvaka na tretjeligaškem vzhodu. Grad je doma suvereno opravil z Radgono in jo dokončno zasidral na zadnji poziciji v ligi. Odranci so v Ljutomeru po vodstvu slednje zapravili in se naposled morali sprijazniti z remijem. Prvenstvo se bo tako odločalo v zadnjem krogu v Odrancih, kjer slednji za prvaka potrebujejo zmago. Zanesljivo zmago je v Veržeju osvojil Tromejnik, Polana minimalno čez Hotizo, Turnišče pa čez Črenšovce. Poglejmo dogodke predzadnjega kroga.

Polana je pred 400 gledalci dobila sosedski obračun proti Hotizi. Mož odločitve je bil sredi 48. minute Mihael Jakšič in Polani priigral nove točke, s katerimi so skočili na 3. mesto lestvice. Za Hotizo poraz ni bil usoden, Radgona je namreč po porazu v Gradu brez možnosti za skok z repa razpredelnice.
Črenšovci so doma dobro pričeli obračun proti Turnišču in v 7. minuti povedli z golom Krauthakerja. Gostje so v izdihljajih prvega dela uspeli izid poravnati. Uspešen je bil Erik Lutar. Na popoln preobrat so gledalci morali čakati vse do konca obračuna. V sodnikovem podaljšku sta zmago Turnišču priigrala Koren Aleksander in Blaž Koznicov, domačini pa so srečanje končali z deseterico. Z rdečim kartonom je v 90. minuti sezono že zaključil Zeljković.
Tromejnik se je na gostovanju dobesedno »sprehodil« čez Veržej in domačo mrežo zatresel kar 5x in to kar v 1. polčasu. Blestel je Rok Bokan ki je zadel kar 4x, peti zadetek je za Tromejnik prispeval Andrejek. Tromejnik je ob koncu prvenstva ujel boljšo formo in bo prvenstvo zaključil blizu sredine razpredelnice. V zlati sredini bo tudi Veržej.
Grad si ni dovolil presenečenja in je doma suvereno opravil z ekipo Radgone. Že v 1. polčasu je v 17. in 28. minuti zadel Dejan Belna, v 54. minuti pa je dokončne 3 točke potrdil Kevin Poredoš. Po remiju Odrancev v Ljutomeru je Grad pred zadnjim krogom spet skočil na vrh lestvice in jim na zadnjem dejanju prvenstva v Odrancih zadošča že točka za osvojitev naslova prvaka.
Odranci so v prleški prestolnici remizirali. Gostje so obračun pričeli odločno in v 11. minuti povedli z golom Jerebica, sredi 21. minute pa vodstvo podvojili po golu Vinkoviča in čisto nič ni kazalo na dogajanje, ki je sledilo. V 26. minuti je Skuhala uspel vodstvo gostov znižati, v izdihljajih prvega polčasa pa je Brumen s prostega strela izid izenačil. Popoln preobrat je v 5. minuti nadaljevanja s svojim drugim zadetkom zrežiral Skuhala. Odranci so dolgo časa pripravljali odgovor na vse bolj obrambno postavljeno domačo zasedbo in do remija prišli v 91. minuti, ko je bil za končnih 3:3 uspešen Luka Pihler. Odločitev o prvaku se tako seli v Odrance, kjer bo, prepričano smo, veliko število gledalcev derbi sezone spremljalo v sobotnem terminu. Gradu zadošča remi, Odranci za naslov prvaka preprosto morajo zmagati. Prvaka lige v kvalifikacijah za popolnitev 2. SNL čaka prvak 3. SNL-zahod, ekipa Kopra. (Dejan Čurič)
Zapisniki 26. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Polana – Hotiza (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)