Rezultati 26. kroga 3. SNL-sever
Pomembna zmaga Šampiona v Zrečah


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Pred zadnjim krogom smo dobili 7 moštev, ki so si zagotovila obstanek med tretjeligaši. Nekatera so se obstanka veselila že v soboto, le Zrečani so morali počakati na nedeljo in razplet tekme med Brežicami in Beltinci, ter Nafto in Ilirijo.
Zreče so s porazom proti Šampionu postale odvisne od rezultata Brežic, ki pa so z zmago nad Beltinci (ob tem pa je Nafta premagala Ilirijo) zadržale status drugoligaša, kar posledično pomeni, da so tudi Zrečani ostali med tretjeligaši. Srečanje je odločil en sam zadetek in to je bil avtogol Hrena, ki je v 32. minuti zatresel lastno mrežo. Celjani so tako prišli do izjemno pomembne zmage in se v zadnji krog lahko podajo povsem neobremenjeni.
Dravinja je z zmago nad Pesnico in ob remiju Vidma in Bistrice, osvojila končno 2. mesto. Domači niso imeli pretiranega dela, da so odpravili goste. Že v 1. polčasu sta Kolar in Ramšak poskrbela za prednost, ki je Pesničani niso več mogli izničiti. Zmago konjiške ekipe je ob koncu srečanja potrdil Brglez. Pesničani sedaj čakajo na izid Dravograda v kvalifikacijah za uvrstitev v 2. SNL. Če Dravogradu uspe, potem ostajajo med tretjeligaši.
Srečanje na Vidmu se je končalo brez zmagovalca, oba zadetka pa sta padla v drugem delu igre. Povedli so domači v 64. minuti z zadetkom Krajnca, le tega pa je v 88. minuti izničil Avguštin in tekmeca sta se razšla z delitvijo točk. Obe ekipi sta še vedno v igri za končno 3. mesto.
Za končno 3. mesto pa se še naprej bori tudi Šmartno, ki je doma pričakovano odpravilo Pohorje. Domači so večino dela opravili v 1. delu, ki so ga dobili s 3:1. Dva zadetka je dosegel Vezaj, enega je dodal Maze, medtem ko je za Rušane zadel Fridrih. Gostje so se vrnili v igro v 50. minuti, ko je zaostanek še dodatno zmanjšal Krel, a je sledil odgovor domačih, ki so z zadetkoma Vezaja in Velerja pobegnili na 5:2. Končnih 5:3 je v 84. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Fridrih.
Zapisniki 26. kroga 3. SNL-sever