Share
Rezultati 25. kroga 3. SNL-vzhod<br>V Odrancih slavili še dvanajstič zapored, odločal bo zadnji krog

Rezultati 25. kroga 3. SNL-vzhod
V Odrancih slavili še dvanajstič zapored, odločal bo zadnji krog

Tekme predzadnjega kroga 3. SNL-vzhod so pristaše pustile v novi negotovosti, saj bo tako o usodi napredovanja, kot tudi obstanka, odločal zadnji krog.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Tekme predzadnjega kroga 3. SNL-vzhod so pristaše pustile v novi negotovosti, saj bo tako o usodi napredovanja, kot tudi obstanka, odločal zadnji krog. Mura je gladko odpravila Križevce, Nafta s preobratom Čardo. Odrancem še dvanajsta zaporedna zmaga v tesnem obračunu s Turniščem, Bogojina rešila obstanek v ligi s »presenetljivo« zmago nad Hotizo. Poglejmo, kaj se dogajalo v nedeljskem popoldnevu.
Odranci nadaljujejo serijo zmag, ki je sedaj presegla tudi rekord. Slavili so že dvanajstič zapovrstjo in so še naprej v igri za napredovanje med drugoligaše. Turnišče se je dobro upiralo in prvi del igre se je končal brez zadetkov. V nadaljevanju je v 60. minuti domačine v vodstvo povedel Vinkovič, deset minut pozneje so gostje izenačili z golom Jakšiča. Domačinom je zmago priigral Balažic v 80. minuti, ko je z »lobom« izkoristil »darilo« gostujoče obrambe. Konec obračuna so zaznamovale neljube scene in vratar gostov Lebar je zelenico predčasno zapustil z rdečim kartonom. Odranci bodo o svoji usodi odločali v Murski Soboti, kjer nujno potrebujejo zmago, Turnišče bo svoj status reševalo v derbiju proti Gradu.
Gorički derbi med Gradom in Tromejnikom se je končal z delitvijo točk in brez zadetkov. Tudi Grad bo obstanek v ligi reševal v Turnišču, Tromejnik bo očitno končal v sredini razpredelnice.
Polana je novo zmago dosegla pred domačimi gledalci proti Ljutomeru. Domačini so 1. polčas dobili z 2:0 po zadetkih Žalika in Ivaniča. Ljutomerčani so v nadaljevanju znižali prek Kardinarja, ki je bil uspešen iz 11m, a sta Žalik Samo iz 11m in Kvezič tehtnico spet obrnila v prid domačinom. Zadetek Celca je bil samo za ublažitev malce nepričakovanega poraza Ljutomera.
Bogojina se je z dokaj nepričakovano zmago nad Hotizo rešila izpada iz lige. V 1. polčasu je domačine v vodstvo povedel Gutman, v nadaljevanju sta zadela še Ošlaj in Černela. Poraz Hotize je ublažil Zelko v izdihljajih tekme. Za Hotizo je to tretji zaporedni poraz, Bogojina pa slavi obstanek med tretjeligaši.
Nafta je imela obilico težav na gostovanju v Martjancih, kjer so domači v uvodu v 2. polčas povedli prek Vogrinčiča. Nafta je nato napela vse moči in rezultat z zadetkoma Vinka in Monjaca naposled vseeno obrnila v svojo korist in si s tem zagotovila napredovanje med drugoligaše. Tekmo je z rdečim kartonom na domači strani predčasno zaključil Malačič.
Beltinci so z zadetki Mauka, Ropoše, Botjaka in Tkalca slavili zmago nad Rakičanom, ki je prek Frčka enkrat uspel zatresti mrežo tokrat razpoloženih lanskih prvakov. Beltinčani bodo sezono končali na 4. mestu. Rakičan je močno popustil v formi, a je na srečo svoj status za prihodnjo sezono rešil že pred časom.
Mura je v Križevcih imela nekaj težav zgolj v 1. polčasu, katerega so dobili z zadetkom Reška v 44. minuti. V nadaljevanju so Sobočani kraljevali na zelenici in še petkrat premagali domačega čuvaja mreže. Dvakrat, od tega enkrat iz 11m, je bil uspešen Maroša, po enkrat pa so zadeli Kozar, Vaš in Karas. Mura bo vstop med drugoligaše morala potrditi proti Odrancem prihodnjo nedeljo. Križevci so že nekaj krogov izven boja za obstanek. (Dejan Čurič)
Zapisniki 25. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php