Rezultati 25. kroga 3. SNL-vzhod
Po tekmi polni preobratov, Odranci še naprej na vrhu


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami so tekme 25. kroga 3. SNL-vzhod. Boj za prvaka se še naprej nadaljuje, a se bosta za prestol v zadnjih dveh krogih borila zgolj še Odranci in Grad. Grad je namreč doma ugnal Ljutomer, Odranci pa so pred 500 gledalci po vodstvu in zaostanku v sodnikovem podaljšku zrežirali zmago nad Polano. Črenšovci so v gosteh ugnali Tromejnik, Hotiza in Veržej sta remizirala. Radgono med tretjeligaši po porazu nad Turniščem ohranja zgolj še teorija. Poglejmo podrobneje.

Turnišče je dobilo pomemben dvoboj proti Radgoni. Gostje so tekmo bolje odprli in povedli prek Županiča sredi 25. minute. Domačini so odgovorili v 36. minuti z golom Alena Klobase in pri tem se je končal prvi del igre. V nadaljevanju so bili spet uspešnejši gostje, ki so vnovič povedli sredi 76. minute, ko je zadel Koznicov, piko na i pa je sredi 88. minute postavil Lutar. Radgona ima sedaj zares minimalne teoretične možnosti, da na samem koncu preskoči Hotizo. Turnišče je svoj status že potrdilo nekaj krogov nazaj.
Hotiza in Veržej sta si po točko razdelila v sami končnici tekme. V 81. minuti so povedli gostje z golom Sorka, 3 minute pozneje pa je Polareczki zatresel mrežo gostov in potrdil delitev točkovnega plena. Hotiza je s tem naredila korak naprej, da sezono konča tik nad dnom lestvice.
Črenšovci so po preobratu dobili tekmo proti Tromejniku in vknjižili tri točke, ki jih suvereno ohranjajo v sami sredini razpredelnice. Domačini so sicer dobili prvi del igre, ko je sredi 22. minute zadel Rogač. Gostje so prek Mateja Viraga izenačili v 48. minuti, v 63. minuti so po golu Bokana spet vodili domačini. Vodstvo je bilo kratkotrajno, saj je 2 minuti pozneje izenačil Kociper, Virag Matej je v 73. minuti Črenšovce popeljal v vodstvo. Nato so rezultat lovili domačini in Gregor Bokan je v 77. minuti zadel za ponovno poravnavo rezultata, tekmo preobratov pa je v 89. minuti odločil Borut Raduha, ki je sicer večino tekem vratar Črenšovcev. Tudi Tromejnik je že nekaj časa izven cone začelja, zato poraz ni usoden.
Eden izmed derbijev sezone se je odvil po notah Grada, ki je še naprej dobesedno »prilepljen« na ekipo Odrancev. Grad je uspel doma ugnati Ljutomer, za to pa je bilo potrebno čakati vse do 2. polčasa obračuna. Domačine je v 60. minuti v vodstvo popeljal Saša Celec, tri minute pozneje pa je bila prednost podvojena po golu Dejana Belne. V 89. minuti je Seršen še tretjič zatresel mrežo Prlekov, poraz Ljutomera pa je v sodnikovem podaljšku ublažil Mario Skuhala. Ljutomer je tako izven boja za prvaka, Grad pa bo v zadnjih dveh krogih še naprej bil bitko za prvaka z ekipo Odrancev.
Derbi med Odranci in Polano je pospremilo kar 500 gledalcev, ki so videli praktično vse, kar lahko nogomet ponudi. Tekma polna preobratov, kartonov, tudi rdeče barve, tresenje okvirjev gola in naposled zmaga vodilne ekipe v skrajnih izdihljajih tekme. Odranci so povedli z golom Čuka v 21. minuti, sredi 29. minute pa je Žugelj izkoristil napako domačega vratarja in izenačil na 1:1. V zadnji minuti prvega dela je povedla Polana, ko je s prostega strela, spet po napaki domačega vratarja, za vodstvo zadel Lotrič. A domačini se niso predali in nadaljevanje pričeli še odločneje. Sredi 48. minute je za novo izenačenje zadel Mihael Suhač. Domačini so močno ogrožali vrata Polane večino 2. dela. V 82. minuti je sodnik Šorli rdeči karton pri Polani pokazal Marcelu Horvatu, 4 minute pozneje pa zaradi prekrška pri domačinih še Aneju Meznariču. Odrancem se je vztrajnost obrestovala in v 94. minuti je po protinapadu in podaji Dejana Sreša tekmo odločil Tadej Čuk. Odranci tako ohranjajo točko prednosti pred Gradom, Polana pa se je tudi teoretično poslovila od boja za prvaka. (Dejan Čurič)
Zapisniki 25. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Odranci – Polana (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)