Rezultati 25. kroga 3. SNL-sever
Šampion in Fužinar “rešena”

Predzadnji krog v 3. SNL-sever je bil za nekatere ekipe izjemno uspešen. To velja predvsem za tiste ekipe, ki so si krog pred koncem že uspele zagotoviti nastop v 3. ligi tudi v prihodnji sezoni.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Predzadnji krog v 3. SNL-sever je bil za nekatere ekipe izjemno uspešen. To velja predvsem za tiste ekipe, ki so si krog pred koncem že uspele zagotoviti nastop v 3. ligi tudi v prihodnji sezoni. Kot je znano iz lige izpadejo 4 moštva in to ob pogoju, da se ptujska Drava uvrsti v 2. SNL. V nasprotnem primeru iz lige izpade 5 moštev.
Skrbi glede izpada iz lige sta se v tem krogu rešila Šampion in Fužinar. Celjani so v domačem srečanju uspeli premagati Lenart. Skozi vseh 90 minut so bili boljši nasprotnik, ki gostom ni dovolil, da bi se razigral. Popolnoma so uspeli ustaviti gostujoče napadalce, kar je tudi bil ključ do zmage s 3:0. Lenart je sedaj sicer na poziciji, ki zagotavlja obstanek, a v zadnjem krogu bo potrebna zmaga, če ne želijo biti odvisni od drugih.
Ravenski Fužinar je v lokalnem derbiju s Korotanom pred kar 800 gledalci slavil zmago z 1:0 in si tako priigral vozovnico za 3. ligo tudi v prihodnji sezoni. Izenačeno srečanje z ogromnim vložkom, je v 22. minuti odločil Grizold, ki je uspel matirati gostujočega vratarja Iliča. Korotanu v zadnjem krogu igra samo zmaga, čeprav je mogoče, da tudi ta ne prinaša obstanka.
V neugoden položaj so se spravili tudi Šentjurčani, ki so izgubili pri sedaj predzadnjeuvrščeni Bistrici. Ta je namreč goste odpravila s kar 5:1. Po polčasu, ki se je končal z 1:1, so domači v nadaljevanju povsem zasenčili Šentjurčane in s 4-imi zadetki slavili zmago, ki jim dejansko ne prinaša ničesar. Za Šentjurčane velja enako kot za Prevaljčane – zmaga ne prinaša obstanka. Veliko bo odvisnega od rezultatov ostalih ekip.
Monsi so na gostovanju v Dravogradu zamudili priložnost, da bi potrdili obstanek. Rogačani so se enakovredno nosili z domačini le v prvih 45-ih minutah, v nadaljevanju pa so Dravograjčani s tremi zadetki postavili stvari na svoje mesto in na koncu slavili zmago s 3:0. Če Monsi ne želijo čakati na razplet o napredovanju Drave, potem za dokončen obstanek v zadnjem krogu potrebujejo vsaj točko.
Preostala tri srečanja niso nosila nobene teže in so bila predvsem prestižnega pomena. Ptujska Drava je na gostovanju odpravila Malečnik s kar 1:9. 1. polčas se je za domače končal še koliko toliko rezultatsko sprejemljivo, v nadaljevanju pa so jim gostje s 7-imi zadetki dodobra napolnili mrežo.
Maribor proti Radljam ni dovolil nikakršnega presenečenja, čeprav so gostje ob polčasu vodili z 0:1. Mariborčanom je odmor dobro del, saj so v nadaljevanju zaigrali precej bolje in s tremi zadetki slavili še 22. zmago v prvenstvu. Tudi za Radeljčane bo zadnji krog izjemnega pomena, če želijo obstati v ligi.
V Šmarju so se domači in gostje iz Podvincev udarili za 3. mesto na lestvici, srečanje pa se je končalo z 1:1. Vsaki ekipi je pripadel po polčas, prvi gostom, drugi pa domačinom. Ekipi sta tako pred zadnjim krogom ostali na istih pozicijah.
Zapisniki 25. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php