Share
Rezultati 25. kroga 3. SNL-sever<br>O prvaku bo odločal zadnji krog

Rezultati 25. kroga 3. SNL-sever
O prvaku bo odločal zadnji krog

Po odigranem predzadnjem krogu, je postalo jasno, da bo o prvaku odločal prav zadnji krog, pravtako pa bo zadnji krog odločal tudi o obstanku.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Po odigranem predzadnjem krogu, je postalo jasno, da bo o prvaku odločal prav zadnji krog, pravtako pa bo zadnji krog odločal tudi o obstanku.
Vodilni Dravograd je na neugodnem gostovanju v Zrečah iztržil remi in tako zapravil priložnost, da bi se že krog pred koncem okitil z naslovom prvaka. Vse pomembno se je zgodilo v 1. polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. Povedli so Zrečani v 13. minuti z zadetkom Zbičajnika, le 4 minute zatem pa je Stefanović izenačil na 1:1. Obe ekipi sta imeli še nekaj priložnosti za zadetek, a rezultat se več ni spremenil. Z osvojeno točko se je prednost Dravograda pred Šampionom stopila na 2 točki, kar pomeni, da bodo Korošci naslov potrjevali v zadnjem krogu, ko bodo doma gostili Lenart.
Šampion je svoje delo v Lenartu opravil z odliko, a kot kaže, bo na koncu malo zmanjkalo, da bi ujeli Dravograd. Celjani so odpor Lenarta zlomili v nadaljevanju, potem ko se je 1. polčas končal z 1:1. Najprej je za Celjane zadel Torra Jetmir, iz 11-metrovke pa je izenačil Ploj. V drugih 45-ih minutah so Celjani dodali plin in z zadetkoma Torre Arjana in Jetmirja na koncu slavili z 1:3.
V izjemno pomembnem srečanju v boju za obstanek sta se pomerila Mons Claudius in Dobrovce, srečanje pa se je končalo z remijem, kar pomeni, da so Dobrovce izgubile upanje po obstanku. Vsaki od ekip je pripadel po polčas. Prvega so dobili gostje z zadetkom Pipenbaherja, drugega pa domači, ko je za izenačenje iz 11-metrovke zadel Peer.
Nadvse pomembno zmago v boju za obstanek je zabeležilo Pohorje, ki je v domačem srečanju premagalo Pesnico. Glavnino dela so domači opravili v 1. polčasu, ko so pesniško mrežo zatresli Sredenšek, Javornik in z avtogolom še Babšek. V nadaljevanju je zaostanek Pesnice zmanjšal Gorjup, a so Rušani v 74. minuti znova pobegnili na 3 gole prednosti, ko je zadel Fridrih. Zadetek Babška v 80. minuti je prišel prepozno, da bi se lahko Pesnica vrnila v igro in domači so slavili veliko zmago s 4:2.
Pomembne tri točke je vpisal tudi Videm, ki je doma premagal Dravinjo. Rezultatska odločitev je padla v 1. polčasu, ko je za domače 2x zadel Božak, za Konjičane pa iz 11-metrovke Čakš. Vodstvo 2:1 so domači skrbno branili vse do izteka srečanja in se na koncu zasluženo veselili zlata vrednih točk.
V derbiju začelja med Korotanom in Šmarjem, so nekako pričakovano slavili domači, ki so do zmage prišli v drugem polčasu. Po polčasu brez zadetkov, so domači v zadnje pol ure s tremi zadetki, ki so jih dosegli Petreja, Kűzma in Obretan, slavili gladko zmago, ki pa je zgolj prestižnega pomena.
Bistrica je v domačem srečanju uspela premagati Šentjur s tesnih 3:2. Domači so po zadetkih Janžiča in Polegeka že vodili z 2:0 in vse je kazalo, da bodo srečanje mirno pripeljali h koncu. A gostje si niso predali in z zadetkoma Zoriča in Tuhtarja uspeli izenačiti na 2:2. Domači so se v zadnjih minutah znova prebudili in v 85. minuti znova povedli, ko je za končnih 3:2 zadel Kolar.
Zapisniki 25. kroga 3. SNL-sever