Share
Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod<br>Polana razočarala v Rakičanu, Odranci in Lušt Beltinci suvereno

Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod
Polana razočarala v Rakičanu, Odranci in Lušt Beltinci suvereno

Nekatere tekme 24. kroga 3. SNL-vzhod so vnovič na glavo obrnile potek letošnjega prvenstva vzhodne skupine tretjeligašev. Če je Polana še prejšnji teden s suverenimi rezultati zasedla vrh razpredelnice, je tokrat povsem nepričakovano visoko klonila v Rakičanu, kar sta izkoristila tako Lušt Beltinci, kot Odranci in s petico ugnala nasprotnika. Vrh sedaj spet zasedajo Odranci.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Nekatere tekme 24. kroga 3. SNL-vzhod so vnovič na glavo obrnile potek letošnjega prvenstva vzhodne skupine tretjeligašev. Če je Polana še prejšnji teden s suverenimi rezultati zasedla vrh razpredelnice, je tokrat povsem nepričakovano visoko klonila v Rakičanu, kar sta izkoristila tako Lušt Beltinci, kot Odranci in s petico ugnala nasprotnika. Vrh sedaj spet zasedajo Odranci. Radgona odščipnila dve točki Gradu, Hotiza s šestico čez deveterico Črenšovčanov. Poglejmo podrobnosti 24. kroga.
Sobotna tekma v Ljutomeru se je odločala v 2. polčasu. Domačini so kljub dvojnemu vodstvu proti Tromejniku naposled iztržili zgolj točko. Najprej je v 49. minuti Prleke v vodstvo povedel Bogdan, a je v 56. minuti izenačil Rok Bokan. Nato je Lotrič v 66. minuti vnovič poskrbel za vodstvo domačinov, a je v 73. minuti za vnovično izenačenje poskrbel Kotnik. V tekmi, ki jo je dodatno zmotil močan naliv, gledalci do izteka devetdesete zadetkov več niso videli in ekipi sta si podelili po točko.
Tudi v Radencih se je podobno kot v Ljutomeru, tekma odločala v nadaljevanju in ni dala zmagovalca. Povedla je ekipa Turnišča, ko je bil v 51. minuti natančen Verbančič, a se pri tem ni končalo. Domačini so uspeli prek Vujisića izenačiti v 78. minuti in ekipi sta si razdelili po točko ter ohranili mesta, kot pred medsebojnim dvobojem.
Polana si je privoščila velik spodrsljaj v Rakičanu in izgubila s kar 4:1. V 8. minuti je sicer Polana povedla potem, ko si je Car zatresel lastno mrežo, a so domačini prek Casarja izenačili že v 15. minuti, prek Vrhovskega pa v 19. minuti povedli z 2:1. Ista igralca sta v 72. oz. 86. minuti svojima zadetkoma iz prvega dela dodala še vsak po enega in dokončno pokopala upe Polane. Slednja si je pred zadnjima dvema krogoma spet močno zakomplicirala situacijo za prvaka lige in padla na 3. mesto. Sicer še ni nič izgubljeno, tako da bosta zadnja dva kroga vsekakor odločujoča.
Črenšovci so na gostovanju na Hotizi že v 19. minuti na igrišču ostali brez vratarja Božka, ki je prejel rdeči karton. Domačini so sicer povedli že v 10. minuti z golom Polareczkega, a so gostje prek Skuhale, kljub igralcu manj, izenačili v 25. minuti. Polareczki je za novo vodstvo Hotize zadel v 33. minuti, v 50. minuti pa je pri gostih rdeči karton prejel še Tornar. Zadetka Skoliberja v 52. in 67. minuti sta bila za črenšovsko deveterico že neulovljiva prednost, piko na i zanesljivi zmagi Hotize sta dodala Polareczki, s svojim tretjim zadetkom v 76. minuti, in Horvat za konec v 79. minuti. Hotiza še naprej lovi Ljutomer in išče povratek na 4. mesto, Črenšovci ostajajo na 8. poziciji.
Odranci so rutinirano opravili z gostovanjem v Bogojini, kjer je goste v 15. minuti v vodstvo povedel Vinkovič. V 27. minuti je enajstmetrovko za Odrance uspešno realiziral Raduha in v 42. minuti zadel še za 0:3. Gostje so v 64. minuti vodili že z 0:4, vnovič je zadel Vinkovič, v 69. minuti je zadetek za domačine prispeval Ivanič. Zmaga Odrancev je bila dokončno zapečatena v 92. minuti, ko je domačega čuvaja mreže premagal še Tompa in s tem so se Odranci vsaj začasno spet vrnili na vrh razpredelnice.
Grad je doma že v 5. minuti zaostajal proti Radgoni, potem ko je zadel Lehko. Domačini so v 38. minuti izenačili, potem ko si je lastno mrežo zatresel Kocet. Nadaljevanje so domačini pričeli bolje in v 60. minuti povedli z golom Bernjaka, a je Pučko v 86. minuti Radgoni priigral veliko točko na težkem gostovanju v osrčju Goričkega.
Podobno kot Odranci, so bili brez večjih težav uspešni tudi Lušt Beltinci in doma s 5:0 premagali Čardo. Domačini so z gladkih 3:0, po golih Ciglariča, Trstenjaka in Tkalca, dobili že v prvi del igre, v nadaljevanju sta Šnajder in Mauko v razmaku 5 minut dokončno deklasirala Čardo. Lušt Beltinci so sedaj na 2. mestu, a jih v sredo čaka še 16 minut zaostale tekme proti Gradu, ki pa lahko veliko odloča. V soboto pa sledi veliki derbi, verjetno celo sezone, med Odranci in Lušt Beltinci. Boj za prvaka ostaja torej na »odprti fronti« in se bo odločal povsem v zaključku prvenstva. (Dejan Čurič)
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-vzhod