Share
Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod<br>Odrancem po drami še enajsta zmaga zapored, presenečenje Grada in Križevcev

Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod
Odrancem po drami še enajsta zmaga zapored, presenečenje Grada in Križevcev

Za vzhodno skupino tretjeligašev so turbulentne tekme 24. kroga. Situacija je vse bolj zapletena pri repu razpredelnice, kjer so situacijo začinili Križevci in Grad. V igri za obstanek so najkrajšo potegnili nogometaši Turnišča.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za vzhodno skupino tretjeligašev so turbulentne tekme 24. kroga. Situacija je vse bolj zapletena pri repu razpredelnice, kjer so situacijo začinili Križevci in Grad. V igri za obstanek so najkrajšo potegnili nogometaši Turnišča. Mrtev tek vodilne trojice se nadaljuje. Odranci po drami dobili dvoboj v Kuzmi, Mura pa z devetico ugnala Bogojino. Poglejmo podrobnosti.
Hotiza je po domačem porazu z Muro zabeležila še drugi zaporedni poraz. V osrčju Prlekije so bili boljši nogometaši Ljutomera in še enkrat več dokazali, da njihovo trenutno 5. mesto na lestvici ni prav nobeno naključje. Vse pomembno se je zgodilo v 2. polčasu, ko je za domače najprej dvakrat v polno meril Novak. V 84. minuti je nato znižal Biro, a že v 89. minuti dokončno zmago Ljutomera potrdil Brumen.
Nafta se je znesla nad Rakičanom in kar 5x zatresla njihovo mrežo. Najprej si je v 27. minuti lastno mrežo zatresel Miličević, na »precepih« polčasov sta bila uspešna Vinko in Roginič. Domačo zanesljivo zmago je ob številnih neizkoriščenih priložnostih z dvema zadetkoma v nadaljevanju potrdil Vinko. Nafta še naprej drži 1. mesto in je še korak bližje končnemu cilju, kar je najmanj uvrstitev v 2. SNL oz. naslov prvaka lige.
Turnišče si je v boju za obstanek močno zakompliciralo situacijo. Poraz proti Križevcem je presenetljiv, a gostje so bili preprosto boljši nasprotnik. Že v 1. polčasu sta vodstvo gostov z 0:2 priigrala Lepoša in Bunderla. Temu izkupičku je tretji zadetek v nadaljevanju dodal še Pejnovič in Turnišču dokončno prizadejal hud poraz. Sedaj so v boju za obstanek v pravi »vojni« z ekipo Grada, Križevci se kljub zmagi poslavljajo od tretjeligaške konkurence.
Mura se je dobesedno sprehodila čez Bogojino in dosegla najvišjo zmago v sezoni. Gledalci v Fazaneriji so spremljali »rokometni polčas« in šov domače ekipe, ki je naposled slavila s kar 9:0. Tri zadetke, od tega dva iz 11m, je prispeval Maroša, dvakrat je bil uspešen Tomažič Šeruga, po enkrat pa Lonzarič, Vaš, Zorko in Atanasov. Sobočane vse do konca za drugoligaško vstopnico čaka boj z Odranci, nekoliko otežena situacija je sedaj tudi za Bogojino.
Čarda je z zadetkoma Roškarja in Bencika dobila 1. polčas v Polani, a se naposled kljub vsemu morala zadovoljiti s točko. Domačini so v nadaljevanju strnili svoje vrste. Najprej je vodstvo gostov v 71. minuti znižal Škafar, zadetek za izenačenje pa je globoko v sodnikovem podaljšku prispeval Žižek. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom je tekmo z rdečim kartonom predčasno zaključil Žganjar.
Pravo dramo v finišu tekme so gledalci spremljali v Kuzmi, kjer je Tromejnik gostil Odrance, ter se ekipi, ki spomladi še ne pozna poraza, odlično zoperstavil. Tekmo je odločila 88. minuta, ko je po prekršku nad Copotom sodnik Halilovič pokazal na belo točko. Neuspešen izvajalec je bil Gerencser, a so sodniki izvajanje razveljavili in zahtevali ponovitev, naposled je bil branilec gostov uspešen in je s tem Odrancem zagotovil še enajsto zmago v seriji, ki traja že od pozne jeseni. S tem se vse bolj zdi, da utegne prav derbi Mura-Odranci v zadnjem krogu odločati o potniku med drugoligaše.
Za nogometaši Beltincev je eden najslabših spomladanskih delov v zadnjih sezonah. Beltinčani so doma klonili tudi proti Gradu, ki ima tako vnovič veliko več možnosti za obstanek v ligi. Najprej je v 45. minuti za vodstvo gostov zadel Sukič, v 51. minuti pa je vodstvo podvojil Buček Huber. Beltinčani so sicer tik pred iztekom znižali prek Tkalca, a ostali praznih rok. Za Beltinčane je to sedmi prvenstveni poraz, za Grad pa šesta, a še kako pomembna zmaga v sezoni. (Dejan Čurič)
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php