Rezultati 24. kroga 3. SNL-vzhod
Grad po porazu v Polani vodstvo spet prepustil Odrancem


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Po zgolj enem krogu je na tretjeligaškem vzhodu spet prišlo do zamenjave na samem vrhu. Odranci so z zmago spet preskočili Grad, ki je moral priznati premoč ekipi Polane. Končnica bo očitno zelo napeta. Ljutomer se bo po remiju proti Radgoni težko vmešal v boj za prvaka. Črenšovci visoko poraženi doma proti Hotizi, Tromejnik z minimalno zmago ugnal Turnišče. Poglejmo podrobnosti tokratnega kroga.

Hotiza se je veselila sila pomembne zmage v Črenšovcih, ki jih je skorajda popolnoma odlepila od zadnjeuvrščene Radgone. V prvem polčasu so mreže mirovale, toda v nadaljevanju je Hotiza povsem zagospodarila na igrišču. Polareczki je dosegel hat-trick, zadetek za 0:4 je prispeval še Fanedl in s tem je Hotiza povsem pokvarila občinski praznik v Črenšovcih, ter se veselila novih pomembnih točk. Črenšovci še naprej ostajajo v varnem zavetju na sredini razpredelnice.
Ljutomer je z goloma Nemca in Brumna dvakrat vodil proti Radgoni, a se gostje niso predali in obakrat izenačili. Strelca za Radgono sta bila Alen Klobasa in Drašak. V nadaljevanju so zadetki izostali in ekipi sta si razdelili točkovni plen. Ljutomer vse bolj izgublja stik z vodilnima, Radgona pa stik z obstankom v ligi.
Odranci so v gosteh ugnali Veržej, čeprav so morali za nove točke precej garati. Gostje so obračun pričeli odločno in po seriji priložnosti v uvodnih minutah v 10. minuti povedli z golom Meznariča. Odgovor domačinov za izenačenje je sledil 6 minut pozneje, ko je vratarja Pršo ugnal Barbarič. 150 gledalcev v Veržeju je na novi zadetek moralo čakati vse do 83. minute, ko je Odrance v novo vodstvo popeljal Kalamar, Patrik Horvat pa je sredi 93. minute dokončno odločil pomemben obračun za Odrance, za novo zmago, ki je pravo veljavo dobila dan pozneje po zmagi Polane nad Gradom.
Derbi kroga so pred 300 gledalci bolje začeli gostje in dobili prvi polčas z golom Potočnika sredi 28. minute. Toda v nadaljevanju sledi povsem druga slika in dominacija domače ekipe, ki je najprej izenačila z golom Lotriča v 59. minuti. V 65. minuti je Žugelj domačine popeljal v vodstvo, katero je Marcel Horvat povišal sredi 79. minute. Gostje so znižali z golom Fujsa v 81. minuti, za kaj več pa je zmanjkalo časa. Grad je po osmih zaporednih zmagah moral priznati premoč nasprotniku in prepustiti prvo pozicijo spet ekipi Odrancev.
Dvoboj med Turniščem in Tromejnikom je odločil Prahić z golom v 14. minuti. Domačini na vodstvo gostov niso našli odgovora do izteka obračuna in se morali sprijazniti z novim porazom. Tromejnik je sedaj v varni coni in je preskočil tudi ekipo Turnišča.
Krog št. 25 bo prihodnjo nedeljo v znamenju derbijev Odranci-Polana in Grad-Ljutomer. (Dejan Čurič)
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Črenšovci – Hotiza (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)