Share
Rezultati 24. kroga 3. SNL-sever<br>Rogaška potrdila 2. ligo, strelci izjemno razpoloženi

Rezultati 24. kroga 3. SNL-sever
Rogaška potrdila 2. ligo, strelci izjemno razpoloženi

V sobotnih srečanjih 24. kroga so bili strelci izjemno razpoloženi, saj so v povprečju dosegli kar 5,6 zadetkov na srečanje. Najbolj prešerno je bilo v taboru Rogaške, ki je potrdila dokončno 2. mesto in napredovanje v 2. ligo.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V sobotnih srečanjih 24. kroga so bili strelci izjemno razpoloženi, saj so v povprečju dosegli kar 5,6 zadetkov na srečanje. Najbolj prešerno je bilo v taboru Rogaške, ki je potrdila dokončno 2. mesto in napredovanje v 2. ligo.
Slatinčani proti gostom iz Lenarta niso imeli pretiranih težav in jih premagali z visokih 6:1. Že v 1. polčasu so domači opravili tisto najnujneje, to, da so si pred nadaljevanjem priigrali prednost dveh zadetkov, s katerimi so lahko zaigrali precej bolj sproščeno. To je v drugih 45-ih minutah bilo opaziti, saj so dosegli še 4 zadetke, medtem ko gostom razen častnega zadetka ni uspelo resneje ogroziti domače zmage. Rogaška je tako dva kroga pred koncem potrdila napredovanje v 2. SNL.
Dobrovčani so bili proti prvakom iz Maribora brez vsakršnih možnosti, čeprav po 1. delu tako visoke zmage gostujoče ekipe ni bilo slutiti. Domači so namreč zaostajali samo za zadetek in se nadejali, da lahko tudi v nadaljevanju konkurirajo favoriziranim gostom. A to je bil račun brez krčmarja, saj so Mariborčani dosegli še 5 zadetkov in slavili z visokih 1:7.
Fužinar je doma s prepričljivo igro premagal konjiško Dravinjo in se uspel z njo točkovno izenačiti. Domači so ob polčasu vodili z zadetkom Kneza iz 14. minute, v nadaljevanju pa povsem prevzeli vajeti igre, dodali še 3 zadetke in goste porazili s prepričljivih 4:0.
Z identičnim rezultatom je Dravograd slavil zmago nad celjskim Šampionom. Po dva zadetka na polčas sta bila dovolj za gladko zmago in preboj na visoko 3. mesto. Kogelnik in Fasvald sta si razdelila delo. Prvi je dva zadetka dosegel v 1. polčasu, drugi pa v nadaljevanju.
Po dolgem času so prepričljivo igro prikazali tudi igralci Šmarja, ki so doma gladko odpravili goste iz Šmartnega. Za ključni dogodek srečanja lahko štejemo izključitev gostujočega igralca Žnidarja v 22. minuti, ob katerem se gostje enostavno niso več mogli enakovredno kosati z razigranimi domačini, ki so na polčas odšli s prednostjo 3:0. V nadaljevanju so dodali še dva in slavili s suverenih 5:0.
Monsi so bila na Vidmu na dobri poti k novi zmagi, s katero bi ponovno zasedli 3. mesto. Po prvih 45-ih minutah so namreč vodili z 0:2 in vse je kazalo na gladko zmago. Domači so najprej v 16. minuti ostali brez kapetana Laha, ki je prejel rdeči karton, v 22. minuti pa še zatresli lastno mrežo. Za še izdatnejšo prednost gostov ob polčasu je v 42. minuti zadel Vtič. V nadaljevanju so Rogatčani kontrolirali potek srečanja in vse do 85. minute držali prednost dveh zadetkov, nato pa je na sceno stopil Tement. Ta je najprej v 85. minuti zadel za zmanjšanje zaostanka, le tri minute kasneje pa je zadel še za izenačenje in končno delitev točk.
V zadnjem srečanju 24. kroga je Brunšvik z zmago nad Korotanom prišel do izjemno pomembnih točk v boju za obstanek. Po polčasu brez zadetkov, so domači v nadaljevanju prestavili v dve prestavi višje in s kar 5-imi zadetki napolnili mrežo gostov iz Prevalj. Brunšvik je predzadnje mesto znova prepustil Lenartu.
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php