Rezultati 24. kroga 3. SNL-sever
Poraz Dravograda v Šmartnem


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

24. krog je znova prinesel nekaj zanimivih rezultatov. Šampion in Zreče sta bila pod pritiskom nujnosti zmage in sta delo opravila z odliko. V boju za 3. mesto je Dravinja odpravila Bistrico, za presenečenje kroga pa je poskrbelo Šmartno , ki je v zadnjih 10-ih minutah zrežiralo preobrat in premagalo vodilni Dravograd.
Šampion je iz domačega srečanje proti Pesnici potreboval zmago in jo na koncu tudi zabeležil. Domači so vso delo opravili v 1. polčasu, v katerem so zabili oba zadetka. Povedli so v 20. minuti, ko je 11-metrovko realiziral Torra, na 2:0 pa povišali v 40. minuti, ko je zadel Mihalič. V nadaljevanju se rezultat ni spreminjal, domači so kontrolirali potek srečanja in vodstvo uspešno zadržali vse do zadnjega sodnikovega žvižga.
Do prepotrebne zmage je prišlo tudi Zreče, ki je v domačem srečanju odpravilo ruško Pohorje. Domači so v vodstvo prešli v 13. minuti z zadetkom Brdnika, le to pa je v 27. iz 11-metrovke izničil Žižmond . A domači so znova udarili v 35. minuti, ko je za rezultat 2:1 ob polčasu, zadetek prispeval Podgrajšek. V nadaljevanju so bili domači še čvrstejši in gostom niso več dovolili, da bi se jim približali. Podjetnejša igra je prinesla še dva zadetka, ki sta ju dosegla Vinkovič in Boček, in domači so slavili s prepričljivih 4:1.
Oba nedeljska srečanja sta se končala z identičnim rezultatom 2:1 in zmago domačih ekip. Dravinja je glavnino dela na poti k zmagi opravila v 1. delu srečanja, ko je z zadetkoma Čakša in Brgleza že v 11. minuti vodila z 2:0. Konjičani so prednost dveh zadetkov držali vse do 71. minute, ko je Avguštin zmanjšal zaostanek Bistrice. Gostje so se v preostalih minutah na vse pretege trudili, da bi prišli vsaj do remija, a vsi njihovi poskusi so bili neuspešni.
Vodilni Dravograd je na gostovanju v Šmartnem iskal nove tri točke, s katerimi bi naredil velik korak k osvojitvi naslova. In po prvih 45-ih minutah je kazalo odlično, saj so z zadetkom Rogine prav ob koncu polčasa vodili z 0:1. To minimalno vodstvo so držali vse do 80. minute, ko je najprej za domače zadel Maze in izenačil na 1:1. In ko je vse kazalo na delitev točk, je v sodnikovem podaljšku za popoln preobrat zadel domači kapetan Veler in svojo ekipo popeljal do prestižne zmage z 2:1.
V tem krogu je bil prost Videm.
Zapisniki 24. kroga 3. SNL-sever