Rezultati 23. kroga 3. SNL-vzhod
Nafta tekmo končala zgolj z osmerico

V Lendavi se je domača Nafta odlično zoperstavljala vodilnim Odrancem.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Z nedeljskimi tekmami smo potegnili črto pod 23. krogom 3. SNL-vzhod. Pred nami so torej le še trije krogi, ki bodo dali končne odgovore o prvaku, pa tudi o sestavi lige za prihodnjo sezono. Tudi na tokratnih tekmah je bilo sila zanimivo, zato poglejmo kaj se je dogajalo.
Drugouvrščeni Beltinci so se na gostovanju v Bakovcih za razliko od prejšnjih krogih precej mučili z domačini. Beltinčane je sicer v vodstvo povedel Vogrinec v 20. minuti, sledilo je še kup priložnosti za goste, ki pa so ostale neizkoriščene. Domačini so imeli ob samem koncu tudi lepo priložnost za izenačenje, a mreže niso uspeli zatresti. Beltinčani so tako še naprej na ulovljivi razliki proti Odrancem, Bakovci še naprej trepetajo za obstanek v ligi.
Črenšovci so doma doživeli nov visok poraz. Tokratni »krvniki« so bili gostje iz Rakičana, ki so domačega vratarja premagali kar 5x. Uspešni so bili Gruškovnjak, Godvajs iz 11m, Jančar, Kalamar in Rajnar, ter tako potrdili zanesljivo zmago nad domačini, ki podobno kot Bakovci še naprej mrzlično trepetajo za obstanek v ligi.
Zmaga Serdice nad Gradom je bil očitno preblisk, saj je trenutno zadnjeuvrščena ekipa lige doživela visok poraz na gostovanju v Ljutomeru. Domačini so zadeli kar 6x, od tega Ciglarič kar 4x, ostala dva zadetka pa sta prispevala Munda in Oletič, ter tako Ljutomeru priigrali novo lepo zmago.
V Lendavi se je domača Nafta odlično zoperstavljala vodilnim Odrancem. Slednje je v vodstvo s pravim evrogolom v 16. minuti popeljal Raduha Patrik. Dve minuti za tem je po prekršku mlajšega od bratov Raduha, Florijana, iz 11m izenačil Gerencser. Domačini so še pred odhodom na odmor ostali brez Suntešića, ki je zaradi prekrška nad Gostanom prejel rdeči karton. V nadaljevanju so v pičlih 3 minutah domačini ostali zgolj z osmerico na igrišču, saj sta rdeče kartone prejela še Zagorec zaradi ugovarjanja in Kuhta zaradi prekrška. Na situacijo so besno odreagirali domači navijači, zato je bila tekma tudi prekinjena za 5 minut. Domačini s številčno slabšo zasedbo niso uspeli zdržati, saj so Odranci zadeli še 4x. Še enkrat je bil uspešen Raduha, en zadetek je prispeval Žnidarič, dva pa rezervist Horvat Patrik, za nove odranske točke.
Grad je po »fiasku« proti Serdici tokrat gladko ugnal Čardo s 3:0. Za vodstvo domačih je v 1.delu poskrbel Recek, ki je zatresel lastno mrežo, za domačine pa sta bila v nadaljevanju uspešna še Krpič in Buček Huber. S tem Grad še naprej ostaja na 3. mestu.
Novo zmago beleži tudi Mura, ki je na domači Fazaneriji premagala Turnišče. Domačini so dobili že prvi polčas. V polno je meril Balažic. Gostje so v nadaljevanju izenačili prek Jakšiča, toda domačini so tekmo ponovno obrnili v svojo korist ter se z dvema zadetkoma Hozjana veselili novega popolnega izkupička.
Tudi Tromejnik si ni dovolil senzacije in je doma premagal Bistrico. Prvi polčas se je končal pri 1:1. Uspešna sta bila Grah za domačine in Pozderec za goste. V nadaljevanju so domačini zadeli še trikrat in se z zadetki Kamenice, Karneta in še enkrat Graha veselili zmage. (Dejan Čurič)
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php