Rezultati 23. kroga 3. SNL-vzhod
Grad po remiju Odrancev skočil na vrh razpredelnice


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami so tekme 23. kroga 3. SNL-vzhod, ki so postregle s spremembo na samem vrhu razpredelnice. Krog je zaznamovalo sila, za ta čas, mrzlo vreme, kljub vsemu pa so gledalci imeli kaj za videti. Grad je zrežiral preobrat proti Veržeju in ob remiju Odrancev prevzel vodstvo. Slednji so se proti Črenšovcem morali zadovoljiti s točko. Enak rezultat je bil tudi v Ljutomeru, kjer so gledalci videli kar 8 zadetkov. Tromejnik je dobil dvoboj spodnjega dela razpredelnice proti Radgoni. Poglejmo podrobnejše dogajanje na posameznem terenu.

Tromejnik je predvsem na krilih Jerneja Janže prišel do pomembne zmage v gosteh pri Radgoni in se precej odcepil od mest na dnu lestvice. Janža je goste v vodstvo povedel sredi 23. minute, temu pa dodal še drugi zadetek sredi 54. minute. Tekmo je dokončno sredi 66. minute odločil Nikola Prahić. Do konca prvenstva bomo v boju za obstanek očitno spremljali zgolj še dvoboj Radgona-Hotiza.
Drugi obračun sobotnega sporeda je bil bistveno bolj razburljiv. Dvoboj Ljutomer-Polana je postregel s kar 8 zadetki in dejstvom, da si je Polana točko priigrala krepko v izdihljajih tekme. Domačini so začeli sila agresivno in z zadetki Paniča v 7. in 9. minuti hitro povedli z 2:0. Odgovor gostov je sledil ob koncu prvega dela igre. Najprej je v 37. minuti znižal nekdanji igralec Ljutomera, Andrej Lotrič, Rok Vori pa je v 40. minuti zadel za izenačenje pred odhodom na odmor. Nadaljevanje je bilo podobno pestro. V 53. minuti so Ljutomerčani z golom Nemca prišli do nove prednosti, katera je bila povišana v 81. minuti po golu Feguša Makovca. A Polana se ni predala. 2 minuti zatem je Lotrič spet znižal, tokrat na 4:3, Polana pa je prišla do točke sredi 92. minute, ko je zadel Andrej Žugelj. Polana je v boju za 1. mesto Ljutomeru odščipnila 2 točki, obe ekipi pa še naprej ostajata soseda na lestvici.
Hotiza in Turnišče sta si razdelila po točko. Povedli so gostje v 1. delu igre. V 38. minuti je namreč za vodstvo Turnišča zadel Kovač. Hotižani so prišli do izenačenje sredi 71. minute po golu Ftičarja in sledila je delitev plena. Domačini so tekmo končali z deseterico, rdeči karton je v 88. minuti prejel Cigan.
Odranci so doma remizirali s sosedi iz Črenšovcev. Gostje so povedli sredi 34. minute, ko je s pravim projektilom goste v vodstvo popeljal še lani igralec Odrancev, Luka Graj. Ofenziva domačih je obrodila sredi 58. minute, ko je izenačil Patrik Horvat, do tega kroga vodilna ekipa pa kljub silnim poskusom tekme ni uspela dobiti. Remi je voda na mlin Gradu, ki je prevzel vodilno pozicijo lige, Črenšovci ostajajo v sredini razpredelnice.
Grad je na domači zelenici že v 4. minuti zaostajal. Iz 11m je Veržej v vodstvo popeljal Magdič. Toda domačini so hitro strnili svoje vrste in v 31. minuti najprej izenačili z golom Stošiča. Domačini so si po preobratu zmago priigrali v nadaljevanju. Najprej je bil v 67. minuti uspešen Belna, za končnih 3:1 pa v 88. minuti s svojim drugim zadetkom na obračunu Nemanja Stošić. Grad je s tem osamljen na vrhu razpredelnice z dvema točkama prednosti pred Odranci. Sledijo odločujoči krogi finiša prvenstva. Že prihodnji konec tedna Veržej-Odranci in dan pozneje Polana-Grad. (Dejan Čurič)
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Avto Rajh Ljutomer – Polana (Foto: www.pomurec.com; Andrej Copot)