Rezultati 23. kroga 3. SNL-sever
Malečnik premagal Podvince, goliada in remi v Celju

Za največje presenečenje tega kroga je poskrbel Malečnik, ki je doma premagal Podvince. Domačinom nismo pripisovali veliko možnosti za uspeh, a so ti izkoristili to, kar so jim Podvinci ponudili.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Petkovo srečanje na Taboru med Mariborom in Šmarjem, se je končalo po željah domače ekipe. Kljub temu, da smo pričakovali enakovrednejši boj, pa so bili domači za razred boljši. Zadetku Sirka, ki je v 1. polčasu priigral vodstvo 1:0, so v nadaljevanju dodali še dva in prepričljivo ugnali šmarsko ekipo.
Za največje presenečenje tega kroga je poskrbel Malečnik, ki je doma premagal Podvince. Domačinom nismo pripisovali veliko možnosti za uspeh, a so ti izkoristili to, kar so jim Podvinci ponudili. Nepravilen pristop oz. podcenjevanje jih je drago stalo in ostali so že brez vknjiženih treh točk. Edini zadetek na tekmi je v 29. minuti dosegel Čirak.
Koroški derbi v Dravogradu je pripadel domači ekipi, ki je z 2:0 ugnala goste iz Radelj ob Dravi. Po izenačen polčasu, ki se je končal z 0:0, so domači v nadaljevanju le strli odpor gostov. Najprej je za vodstvo v 67. minuti zadel Pušnik, zmago pa je v 76. minuti potrdil Kramljak. S to zmago so se Dravograjčani povzpeli na 3. mesto, medtem ko so Radeljčani padli v nevarne vode boja za obstanek.
Odlično delo so v tem krogu opravili Rogačani, ki so na gostovanju premagali Bistrico z 0:4 in prišli do izjemno pomembnih treh točk. Velik del dela so Monsi opravili v samem uvodu v srečanje, ko je Presečki, ki v zadnjih krogih dosega ključne zadetke, dvakrat premagal domačega vratarja Daniloviča. Vodstvo je pred koncem 1. polčasa povišal še Kidrič in zmagovalec je že bil odločen. Nadaljevanje je bilo tako močno olajšano, končnih 0:4 pa je v 59. minuti potrdil Močnik.
Okrnjena zasedba Šentjurja je bila povsem brez možnosti proti razigranemu in učinkovitemu Lenartu. Ta je za razliko od minulih krogov, ko je bil ključni mož Šnofl, tokrat prišel do zmage na krilih razigranega Hagerja, ki je dosegel hat-trick. Ta je že v prve pol ure dvakrat matiral domačega vratarja Zdovca, za vodstvo ob polčasu z 0:3 pa je zadetek dodal še Šnofl. Gostje so bili tudi v nadaljevanju boljši in zadetek za končnih 0:4, pa je kot že rečeno, dosegel Hager. S to zmago se je Lenart točkovno izenačil s Šentjurjem.
Drava je na gostovanju v Prevaljah upravičila vlogo favorita in premagala domači Korotan z 1:3. Domači so se trudili po najboljših močeh, a je Drava v tem trenutku enostavno premočan nasprotnik. Ptujčani so v uvodu boljšo igro kronali z zadetkom v 20. minuti, ko je zadel Tomažič Šeruga. A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so že v 24. minuti domači izenačili preko Frajdla. To gostov ni zmedlo, ki so še pred iztekom polčasa znova povedli. Zadel je Lah. V nadaljevanju se je spremljalo precej bolj izenačeno srečanje. Domači so se na vsak način trudili izničiti vodstvo Ptujčanov, a jim kljub igralcu več to ni uspelo. Ptujsko zmago je v sodnikovem podaljšku potrdil Aleš Čeh, ki je uspešno realiziral 11-metrovko.
V edinem nedeljskem srečanju med celjskim Šampionom in ravenskim Fužinarjem, je slabih 100 gledalcev videlo pravo goliado in na koncu delitev točk. Celjani so srečanje pričeli odlično in že po dobre pol ure vodili s 3:0. Ob takšnem rezultatu je vse kazalo na gladko zmago domačih, a so se gostje še pred iztekom zbudili ter do konca polčasa dvakrat zadeli in zaostanek zmanjšali na 3:2. V nadaljevanju so Celjani znova povišali prednost na dva zadetka, gostje pa so ekspresno izenačili. Od 67. minute naprej so Ravenčani imeli celo igralca več, a vse do konca tega niso uspeli unovčiti, tako da se je srečanje končalo s 4:4. Točka ne enim ne drugim ne prinaša želenega, je pa vsekakor boljša kot poraz.
Zapisniki 23. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php