Rezultati 22. kroga 3. SNL-vzhod
Prleški derbi Veržeju, Odranci in Grad z novima zmagama


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Tridnevni program 22. kroga 3. SNL-vzhod je za nami, predvsem sobotni program je zaznamovalo močno deževje sredi tekem na večini terenov. Vodilni dvojec se je okitil z novima zmagama, pri slednji so imeli veliko več težav Odranci. Veržej je v napetem derbiju proti Ljutomeru vknjižil novo zmago, dvoboj spodnjega dela razpredelnice med Tromejnikom in Hotizo se je končal brez zmagovalca. Polana je v petek z minimalno zmago odpravila »trdoživo« Radgono. Poglejmo k dogajanju tokratnega kroga.

Polana je petkov večerni obračun proti Polani dobila z minimalnih 1:0. Odločitev o zmagovalcu je padla sredi 8. minute, ko je Rok Vori uspešni realiziral strel z bele točke. Radgona je imela ob koncu tudi priložnost za izenačenje, a je ta ostala neizkoriščena in Polana je vknjižila novo zmago, s katero se je spet nekoliko približala tretjeuvrščenemu Ljutomeru. Radgona bo še naprej lovila mesta za obstanek. Boj za ta mesta ostaja odprt.
Črenšovci so ostali brez točk proti favoriziranemu Gradu, ki ni dopustil presenečenja. V 1. polčasu so gledalci videli en zadetek v domači mreži. V 44. minuti je v polno meril Dejan Belna. Izkupičku iz prvega dela so gostje v nadaljevanju dodali še dva zadetka. Najprej je bil v 64. minuti uspešen Fujs, za novo zmago ekipe z Goričkega je v 89. minuti zadel še Kevin Poredoš. Grad tako še naprej diha za ovratnik ekipi Odrancev.
Odranci so se podobno kot jeseni spet močno namučili na gostovanju v Turnišču. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, je pa goste v vodstvo sredi 68. minute popeljal kapetan Aleksander Jerebic. Prava drama se je po seriji zapravljenih priložnosti gostov odvijala na koncu obračuna. V 90. minuti so domačini uspešno realizirali enajstmetrovko po prekršku Kalamarja, za kar je prejel tudi rdeči karton. Strelec za izenačenje je bil Aleksander Koren. A že v naslednjem napadu so Odranci, kljub igralcu manj, uspeli vknjižiti novo zmago, za katero je v 91. minuti zadetek prispeval David Vinkovič. Razmerje na vrhu med Odranci in Gradom tako ostaja nespremenjeno.
Prleški derbi med Veržejem in Ljutomerom je bil sila napet, naposled so slavili domačini, ki po odhodu trenerja Mitje Erniše, pod vodstvom trenerja Roberta Černele igrajo kot prerojeni. Domačini so dobili že prvi del igre z goloma Kušnika v 10. minuti in Lugonjića v 36. minuti. Ljutomer je prek Maria Skuhale v 57. minuti rezultat znižal, tekma pa je bila vse bolj napeta. Sodnik Samo Veselič je pokazal kar tri rdeče kartone. Pri gostih sta ju prejela Rakovec v 70. minuti in Semenič v 82. minuti, pri domačih pa Filip Vinter v 90. minuti. Rezultat pa se ni več menjal in ostalo je pri zmagi domačinov.
Dvoboj spodnjega dela med Tromejnikom in Hotizo so bolje pričeli gostje in v 4. minuti povedli z golom povratnika po kazni, Rolanda Polareczkega. Trda tekma je bila odločena sredi 85. minute, ko je za izenačenje zadel Andrejek. Dogajanje v spodnjem delu razpredelnice še naprej ostaja vroče, saj ima tudi Radgona še naprej nekaj možnosti za odcep od repa razpredelnice, prihajajo pa obračuni, ki bodo odločali prvenstvo za to sezono. (Dejan Čurič)
Zapisniki 22. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Polana – Radgona (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)