Rezultati 22. kroga 3. SNL-sever
Sedmica v mreži Pesnice, domače slavje Dravinje in gostujoče za vodilni Dravograd


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Sobotne tri tekme 22. kroga so nam postregle s pričakovanimi rezultati, izstopa le visoka zmaga Pohorja v Pesnici. Gostje so namreč slavili s »pravljičnih« 0:7, čeprav je bil še v 35. minuti rezultat 0:0. Nato pa so gostje v dveh minutah dosegli dva zadetka in domači se niso več uspeli pobrati. V nadaljevanju je bilo še slabše, Rušani pa so jim s petimi zadetki dodobra napolnili mrežo. S tem porazom so Pesničani dokončno izpadli iz boja za obstanek.
Pomembno zmago je na gostovanju v Zrečah zabeležil vodilni Dravograd. Maloštevilni gledalci so spremljali izenačeno in čvrsto srečanje, ki so ga bolje pričeli domači, ki so povedli v 14. minuti, ko je zadel Marinšek. Gostje so odgovorili še v 1. polčasu, ko je domače vodstvo izničil Rogina, ki je v 34. minuti uspešno izvedel 11-metrovko. Za razliko od 1. polčasa pa so v drugega bolje vstopili gostje, ki so povedli v 51. minuti preko Stefanovića. Vodstvo gostov je držalo vse 70., ko je za izenačenje iz 11-metrovke zadel Zupanc Terglav. S samo točko se Dravograjčani nikakor niso sprijaznili, saj jim v boju za naslov šteje samo zmaga in do te so prišli v 86. minuti, ko je za končnih 2:3 zadel Kogelnik.
Zanimivo je bilo tudi v Slovenskih Konjicah, kjer je domača Dravinja uspela premagati Videm in se mu ob tekmi manj približala na vsega 2 točki zaostanka. Vse pomembno se je zgodilo v drugih 45-ih minutah, ko so tudi padli vsi zadetki. Domači so povedli v 49. minuti po avtogolu Antoliča. Za povišanje vodstva je le 7 minut kasneje poskrbel Ramšak, gostje pa so rezultatski priključek ujeli v 60. minuti, ko je za znižanje zaostanka zadel Tement. A domači so bili tokrat enostavno v predobri dnevni formi, da bi stvari prepustili naključju. Za 3:1 je v 65. minuti svoj drugi zadetek dosegel Ramšak, za končnih 4:1 pa je v 79. minuti iz 11-metrovke zadel Čakš.
V edinem nedeljskem srečanju je celjski Šampion proti Bistrici zabeležil 3 izjemno pomembne točke. Čvrsto in izenačeno srečanje je odločil en sam zadetek, ki ga je v 40. minuti dosegel Mihalič. Šampion se je z novim kompletom točk povzpel na 6. mesto, katerega je prevzel Zrečam, Bistrica pa je znova zapravil pomembne točke v boju za naslov.
Zapisniki 22. kroga 3. SNL-sever