Rezultati 22. kroga 3. SNL-sever
Korotan slavil v Šmarju, prekinjen niz Lenarta

Prava toča zadetkov na srečanju v Podvincih, ki so uspeli prekiniti niz treh zaporednih zmag gostov iz Lenarta.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V četrtkovem srečanju je Drava potrdila, da je v izvrstni formi. Gostje iz Dravograda so bili konkurenčen nasprotnik le v 1. polčasu, v nadaljevanju pa so Ptujčani pokazali vso svoje znanje in kvaliteto. Kot rečeno se je 1. polčas končal brez zadetkov, v 2. pa so domači zaigrali podjetneje in plod tega je bilo do 70. minute vodstvo 4:0. Gostje so nato z dvema zadetkoma rezultat znižali, a je tik pred koncem Lavrinc potrdil zmago Drave s 5:2.
Maribor je pričakovano slavil proti Malečniku. Mogoče so nekateri v srečanju zadnje in prvouvrščene ekipe pričakovali višjo zmago slednje, pa temu ni bilo tako in tudi na igrišču ni bilo videti takšne razlike. Mariborčani so vodstvo 0:1 iz 1. polčasa, nadgradili šele v zadnjih 10-ih minutah, ko sta Sirk in Šauperl z dvema zadetkoma potrdila zmago z 0:3.
Preostala srečanja 22. kroga so bila odigrana v sobotnem terminu. Izjemno pestro je bilo v Rogatcu, kjer je domači Mons Claudius gostil Šentjur. Gledalci so imeli kaj za videti. Ob 5-ih zadetkih so videli tudi 3 rdeče kartone in zmago domače ekipe, ki je osvojila pomembne tri točke v boju za obstanek. Domači srečanja niso pričeli najbolje, saj je Šentjur že v 4. minuti povedel z zadetkom Karabegoviča. Monsi so se po uvodnem šoku dokaj hitro pobrali in že v 17. minuti izenačili, v 42. pa povedli z 2:1, kar je tudi bil rezultat ob polčasu. V nadaljevanju pa so se pričele težave gostov, ki so v 52. minuti ostali brez izključenega Oseta, v 59. pa še brez strelca prvega zadetka Karabegoviča. Kljub dvema igralcema manj pa so že v naslednji minuti uspeli izenačiti na 2:2, ko je domačega vratarja Močnika premagal Oset Anže. Domači so ob igralski premoči pritisnili na vrata gostov, kar je obrodilo sadove v 79. minuti, ko je Presečki iz 11-metrovke domače povedel v vodstvo s 3:2, ob tem pa so Šentjurčani ostali še brez izključenega Gračnerja. Rogačani so vodstvo uspeli zadržati do konca in se veseliti pomembnih treh točk. Gostje so bili ob koncu vidno nezadovoljni, še posebej s kriterijem sodnika Šorlija, ki je dodobra zredčil njihove vrste.
Ravenski Fužinar je v domačem srečanju s tesnih 1:0 premagal Bistrico. Očitno so domači mislili, da bodo »z levo roko« premagali Bistričane, a so se na koncu skorajda opekli in do konca srečanja trepetali za zmago, ki jo je z edinim zadetkom na srečanju priigral Grizold.
Šmarje je nepričakovano doma izgubilo s Korotanom, ki je tako osvojil pomembne točke v boju za obstanek. Gostje so v uvodnih 20-ih minutah opravili velik del dela, saj so z dvema zadetkoma šokirali domačine, ki se do konca polčasa niso uspeli pobrati. Tudi v nadaljevanju so bili gostje konkretnejši in domačinom niso dovolili, da bi razvili svoje igre, ki jih je krasila v minulih krogih.
Prava toča zadetkov pa na srečanju v Podvincih, ki so uspeli prekiniti niz treh zaporednih zmag gostov iz Lenarta. Po prvem polčasu, ki se je končal z vodstvom domačih 1:0, pa so se v nadaljevanju strelci razigrali in goli so padali kot po tekočem traku. Do konca srečanja so na vsaki strani padli po trije zadetki, jeziček na tehtnici pa je tako v korist domače ekipe prevesil zadetek iz 1. polčasa.
Radeljčani so končno odigrali 90 minut tako kot so si zamislili, zato na koncu rezultat proti Šampionu ni izostal. Odigrali so zrelo in zbrano, še posebej v obrambi, kar je bil ključ do zmage. S po zadetkom v vsakem polčasu so prišli do izjemno pomembnih treh točk.
Zapisniki 22. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php