Rezultati 21. kroga 3. SNL-vzhod
Radgona še drugič premagala Hotizo, Polani remi proti Veržeju


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Praznični 21. krog je v celoti potekal v sobotnem terminu. Na samem vrhu ni nobenih presenečenj. Odranci, Grad in Ljutomer so vknjižili nove zmage, spodrsljaj si je doma privoščila Polana in se morala zadovoljiti s točko proti Veržeju. Na repu razpredelnice bo še napeto. Radgona je še drugič premagala Hotizo in je sedaj v neposrednem boju za obstanek. Poglejmo podrobnosti.

V Veliki Polani se je obračun med sosedoma na razpredelnici odločal v nadaljevanju obračuna. Polana je sredi 68. minute povedla z golom Recka, a 3 minute pozneje na igrišču ostala zgolj z deseterico. Izključen je bil Klujber, kar so gostje iz Veržeja na nek način izkoristili in z golom Magdiča tri minute pred iztekom rednega dela izenačili in se veselili točke. S slednjo so bistveno manj zadovoljni v domačem taboru, kjer so po zadnji uspešni seriji vendarle pričakovali nekoliko več.
V Ljutomeru je na obračunu proti Črenšovcem blestel Mario Skuhala, še jeseni igralec Črenšovcev, ki je svojemu nekdanjemu klubu nasul kar 4 gole. Z uvodnima zadetkoma tega igralca so domačini povedli v 25. in 28. minuti, a je goste v igro vrnil Graj z golom v 32. minuti. Vodstvo domačinov je bilo spet nekoliko prepričljivejše v 43. minuti, ko je rezultat polčasa postavil Niko Kardinar. Skuhala je spet stopil »na sceno« v nadaljevanju in v 48. in 61. minuti še dvakrat premagal Raduho, v 80. minuti je vodstvo domačinov zmanjšal Krauthaker, a dve minuti pozneje Feguš Makovec spet zadeva za domačine in tekma je bila odločena. Poraz Črenšovcev je ublažil Virag v zadnji minuti rednega dela. Ljutomer še naprej ostaja v ostri bitki za naslov prvaka.
Grad je zanesljivo še drugič to pomlad premagal Turnišče, pa čeprav so vsi zadetki padli v nadaljevanju obračuna. V 60. in 66. minuti je domačine z dvema zadetkoma v vodstvo popeljal Dejan Belna, sredi 70. minute pa je domačo zmago potrdil Damir Fujs. V 73. minuti si je Aleš Koren zatresel še lastno mrežo, nove tri točke Grada so bile pod streho in boj za naslov prvaka ostaja na »odprti fronti«.
Radgona je pred domačimi gledalci še drugič to sezono premagala Hotizo in s tem vstopila v neposredni boj za obstanek. Derbi začelja je z golom v 80. minuti odločil Alen Klobasa in Radgono približal na točko zaostanka prav za Hotizo. Sedaj tudi prednost Tromejnika na 8. mestu ni več tako varne narave.
Tromejnik je bil brez moči proti vodilnim Odrancem, čeprav je Rok Bokan z dvema goloma goste dvakrat skorajda vrnil v igro. Domačini so povedli v 21. minuti z golom Mateja Voka, najuspešnejši strelec vodilne ekipe lige, David Vinkovič je v 26. minuti zadel za 2:0, še prej, v 23. minuti je za kratkotrajno izenačenje poskrbel Bokan. Domačini so tekmo obrnili v svojo korist z zadetkoma v 35. in 37. minuti, ko sta bila uspešna še Pihler in Nino Kociper, Rok Bokan pa je z golom v 40. minuti postavil izid polčasa. Domačini so v nadaljevanju tekmo rutinirano pripeljali do konca, obračun pa je sredi 53. minute dokončno odločil Aleš Kalamar. Boj za prvaka ostaja še naprej odprt, vse bolj pa kaže, da tudi v boju za obstanek ne bo prav nič drugače. (Dejan Čurič)
Zapisniki 21. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Odranci – Tromejnik (Foto: www.pomurec.com; Patrik Kociper)