Rezultati 21. kroga 3. SNL-sever
Visoka zmaga Lenarta, remi na derbiju v Dravogradu, Korotan napolnil mrežo Malečnika

Za nami so tekme prazničnega 21. kroga 3. SNL-sever. Po rezultatih sodeč nam bo nadaljevanje prvenstva ponudilo ogorčen boj za obstanek.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami so tekme prazničnega 21. kroga 3. SNL-sever. Po rezultatih sodeč nam bo nadaljevanje prvenstva ponudilo ogorčen boj za obstanek.
Maribor je pričakovano slavil zmago nad Podvinci. Ti so se v 1. polčasu še uspešno upirali vodilni ekipi prvenstva, v nadaljevanju pa je le do izraza prišla kvaliteta domače ekipe. Ta je z zadetkoma Moravca in Hotiča prišla do zmage z 2:0. S porazom so Podvinci zdrsnili še za eno mesto.
Derbi v Dravogradu, kjer so gostili Šmarje, se je nekako po pričakovanju končal neodločeno 1:1, a so veliko bližje zmagi bili gostje. Ti so povedli že v 2. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Trajkovskega premagal Jančič. Šmarčani so to vodstvo držali vse do 90. minute, ko je domače poraza rešil Stefanovič.
Radeljčani so si znova privoščili spodrsljaj, tokrat na gostovanju pri odpisani Bistrici. A remi je na prikazano še dober, saj so po privih 45-ih minutah že zaostajali z 2:0. V nadaljevanju so le strnili vrste in v zadnjih 15-ih minutah preko svojega najboljšega moža v zadnjih krogih, Sredenška, uspeli izničiti vodstvo Bistrice in priti vsaj do točke.
Šentjur je v domačem srečanju s Fužinarjem iztržil še drugi zaporedni remi in tudi do tega so prišli ob zaključku srečanja. Gostje iz Raven na Koroškem so namreč z zadetkom Podvinskega iz 14. minute, vodili vse do 88., ko je domači kapetan Belak uspešno realiziral 11-metrovko. Točka ima toliko večjo težo, saj so Šentjurčani od 55. minute naprej igrali brez izključenega Lampreta.
Lenart je zmagal še 3. zapored. Tokrat so v izjemno pomembnem domačem srečanju brez večjih težav odpravili direktnega konkurenta na lestvici, Mons Claudius. Domači so bili skozi vseh 90 minut boljši nasprotnik in že ob polčasu vodili z 2:0. V nadaljevanju so še dodali plin, dosegli še 4 zadetke, medtem ko je edini zadetek za goste dosegel Presečki. Z novimi tremi točkami so na lestvici prehiteli Rogačane za točke in se povzpeli na varno 9. mesto.
Zelo zanimivo je bilo tudi v Celju, kjer je domači Šampion gostil ptujsko Dravo. Pred srečanjem je vloga favorita pripadla gostom, ki so jo ti potrdili tudi na igrišču. Srečanje je v korist ptujske ekipe odločila bratska naveza Čeh, Aleš in Nastja, ki sta dosegla vsak po zadetek, za 15. zmago Drave v tej sezoni. Častni zadetek za Celjane je dosegel rezervist Alijagič v 73. minuti, za kaj več pa je zmanjkalo časa.
Do pomembnih treh točk je doma prišel tudi Korotan, ki je s kar 8:0 porazil goste iz Malečnika. Gostje so bili brez vsakršnih možnosti , vsaj za razred slabši nasprotnik in Prevaljčani so jim dodobra napolnili mrežo. Izjemno strelsko razpoložen je bil Pečnik, ki je dosegel kar 5 zadetkov.
Zapisniki 21. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php