Rezultati 20. kroga 3. SNL-vzhod
Krog brez posebnih presenečenj


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

V tokraten 20. igralnem krogu v 3. SNL-vzhod so bili vsi favoriti prepričljivi. Od teh morebiti še najmanj Veržej, ki je v izdihljajih v svojo korist obrnil tekmo proti Radgoni. Štirica Odranci, Grad, Ljutomer in Polana presenečenj niso dovolili, čeprav se je Turnišče Ljutomeru proti koncu obračuna približalo zgolj na gol zaostanka. Poglejmo dogajanje.

V Veržeju je gostovala Radgona in bila še drugič zapored poražena, potem ko je že vodila. V 48. minuti je Radgono v vodstvo popeljal Drašak in dolgo čas je kazalo na drugo prvenstveno zmago Radgone. Toda domačini so močno pritisnili na »plin« v samem finišu tekme in najprej z golom Ilića v 89. minuti izenačili, zmago pa si priigrali po zadetku Kušnika sredi 92. minute in s tem ohranili 5. pozicijo v ligi.
Črenšovci niso uspeli ponoviti predstave proti Polani z začetka spomladanskega dela in bili doma pred 300 gledalci poraženi z 0:4. Gledalci so v prvem delu v 20. minuti videli zgolj zadetek Žuglja, vse ostalo se je dogajalo v nadaljevanju. V 53. minuti je vodstvo gostov povišal Novak, Žugelj pa v 58. v svoj zbir zadetkov dodal še drugega na obračunu. Piko na i novi visoki zmagi Polane je sredi 67. minute dodal Marcel Horvat. Polana še naprej ostaja v »naletu« in premaguje tekmeca za tekmecem, Črenšovci pa so kljub porazu še naprej precej varno v sredini razpredelnice.
Predzadnjeuvrščena Hotiza je bila brez možnosti proti Odrancem, ki so vnovič zmagali, tokrat pa so za nove tri točke imeli manj dela kot prejšnji konec tedna. V 17. minuti je vodilno ekipo lige v vodstvo popeljal kapetan Jerebic, vodstvo pa v 34. minuti povišal David Vinkovič. Končnih 0:3 je v 74. minuti potrdil Aleš Kalamar za nove točke še naprej vodilnih Odrancev. Hotiza še naprej ostaja na 9. mestu, prednost pred zadnjeuvrščeno Radgono tako ostaja 4 točke.
Tudi Grad nadaljuje z zmagovalno serijo in v sosedskem obračunu na Kuzmi, drugouvrščena ekipa lige ni dovolila presenečenja. V razmaku 4-ih minut sta goste v vodstvo popeljala Fujs in Bernjak, Gyecsek je sredi 24. minuti znižal prednost gostov, ki so prek Fujsa v 34. minuti povedli že z 1:3. Prav Fujs je v 67. minuti svoje navijače razveselil s hat-trickom in novimi tremi točkami Grada, ki še naprej ostaja v tesnem boju za naslov prvaka.
Mario Skuhala je z golom v 5. in 15. minuti odlično odprl obračun Turnišča in Ljutomera in svoji ekipi zagotovil hitro prednost pred domačini. Ljutomer je v 68. minuti vodstvo povišal še z golom Brumna in zdelo se je, da bo zmaga Ljutomera zanesljiva. Nato pa so domačini pričeli igrati bolje in z goloma Horvata in Nemca v 12-ih minutah prišli na rezultat 2:3, za kaj več pa je zmanjkalo časa. (Dejan Čurič)
Zapisniki 20. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Črenšovci – Polana (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)