Rezultati 20. kroga 3. SNL-vzhod
Beltincem prestižna zmaga nad Muro, prednost Odrancev nespremenjena

Nekdanji prvoligaški derbi med Beltinci in Muro je s tribun beltinskega športnega parka pospremilo kar 500 gledalcev.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

S sredinimi 6-imi tekmami smo potegnili črtno pod 20. krog 3. SNL-vzhod in s tem zakorakali v 2. polovico spomladanskega dela sezone. Krog št. 20 sicer ni prinesel nobenih posebnih presenečenj in ni dal dodatnih smernic, kaj se bo dogajalo v naslednjih krogih. Poglejmo, kaj se je dogajalo na posamezni zelenici.
Rakičan in Ljutomer sta svoje z 20. krogom opravila že 20. aprila in se razšla z neodločenih 1:1. Izid glede na pozicijo na lestvici ni presenetljiv, niti za ene niti za druge ni pomenil omembe vreden skok po lestvici.
Poglejmo k aktualnim obračunom, odigranim to sredo, 29.04.
Čarda je ponovno pokazala svojo moč in se to pot na domačem terenu znesla nad neposrednim konkurentom, Bistrico. Po koncu obračuna je semafor kazal rezultat 4:1 v domačo korist. Za domače so bili uspešni Škarlak, Zadravec, Bencik in Recek, medtem ko je poraz gostov zgolj ublažil Zver. Čarda se je s to zmago odlepila od boja za obstanek v katerem še naprej ostaja Bistrica.
Turnišče je že v 4. minuti na domačem terenu proti Serdici zašlo v precejšnje težave, saj je za goste iz 11m zadel Turza. Domačini so pravi obraz pokazali šele v 2. polčasu, ko so prek Horvata v 53. minuti najprej izenačili in nato prek Lutarja v 68. minuti povedli ter vodstvo zadržali vse do izteka 90 minut in se tako izognili senzaciji s strani Serdice.
Odranci so proti Tromejniku odigrali novo odlično tekmo in se veselili zmage proti neposrednim konkurentom za sam vrh. 150 gledalcev je v Lipi videlo po gol na polčas. Za vodstvo je po prostem strelu s pravim projektilom v 29. minuti poskrbel domači novinec Arsič. V nadaljevanju je s 30m odlično meril Žnidarič in poskrbel za novo odransko zmago in zadržanje 8 točk prednosti na prvem mestu.
Nekdanji prvoligaški derbi med Beltinci in Muro je s tribun beltinskega športnega parka pospremilo kar 500 gledalcev. Na zadetke so bili prisiljeni čakati vse do 2. polčasa, ko je domačine po strelu iz 11m v 65. minuti povedel Tkalec. Za povišanje vodstva je dobrih 10 minut pred koncem poskrbel Maroša. Muraši so v zadnjih minutah krenili na vse ali nič. Zadeli prek Atanasovega za znižanje domačega vodstva, toda do remija ni šlo. Tako je ostalo pri domači zmagi, s katero še naprej ohranjajo točkovno razliko proti Odrancem.
Grad je že v 1. polčasu skorajda odločil obračun proti Črenšovcem, saj so v roku 21 minut v polno merili Bagari z avtogolom, Krauthaker in Krpič in pri tem se je zaključil 1. polčas. Gostje so v nadaljevanju vendarle strnili vrste in v razmiku 2 minut v polno zadeli prek Kocipra in Skuhale, toda sanje vsaj po remiju je v 84. minuti iz 11m razblinil Sukič in potrdil domačo zmago in še naprej boj za prvaka.
Bakovci so imeli vse do 89. minute proti Nafti na krožniku vsaj točko, a so si v zadnjih minutah privoščili napako, katero je kaznoval Kiralj tik pred koncem obračuna in vse 3 točke odnesel v Lendavo. Na repu razpredelnice torej ni sprememb, Nafta pa se je nekoliko povzpela na lestvici.
Zapisniki 20. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php