Rezultati 20. kroga 3. SNL-sever
V Zrečah visoka zmaga Šmartnega


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Vse sobotne tekme 20. kroga so pripadle gostom. Če smo pričakovali, da bosta Dravograd in Bistrica slavila, pa nismo pričakovali, da bo Šmartno tako suvereno slavilo na gostovanju v Zrečah. Srečanje je bilo odločeno že po pol ure igre, ko so gostje po dveh zadetkih Vezaja in zadetku Mazeja vodili z 0:3. Na uvodu v drugi del je Vezaj še povišal šmarsko vodstvo, ki je povsem umiril domače moštvo, ki tokrat ni kazala tiste značilne agresivnosti. Domači zadetek Brdnika v 85. minuti ni spremenil ničesar, gostje pa so visoko zmago potrdili v 89., ko je za končnih 1:5 zadel Purnat. Za goste je to prva spomladanska zmaga, medtem ko je za Zrečane to prva spomladanska ničla.
Tudi Bistrica je v Rušah srečanje odločila v 1. delu igre, ki ga je dobila z 0:4. Krenili so odločno ter agresivno in že v 16. minuti po zadetkih Rozmana, Avguština in Polegeka vodili z 0:3, nato pa v 27. še povišali vodstvo, ko je zadel Bračko. V nadaljevanju je tempo padel, Bistričani pa so kontrolirali potek srečanja. Gledalci so videli še dva zadetka, po enega na vsaki strani. Za goste je v 74. minuti zadel Gorza, častni zadetek za domače pa je v 86. dosegel Javornik.
Za razliko od Šmartnega in Bistrice pa je Dravograd do zmage v Pesnici prišel po zaslugi odličnega 2. polčasa. V 1. polčasu so se domači odlično upirali favoriziranim gostom. Dober začetek je rezultiral z vodstvom v 7. minuti, ko je Pesničane v vodstvo popeljal Horvat. A to ni trajalo dolgo, saj so gostje odgovorili že v 14. minuti preko Adomaka. Nadaljevanje oz. zadnje pol ure igre pa je povsem pripadlo Dravograjčanom, ki so z zadetki Pečnika, Rogine in Kogelnika, odločili zmagovalca ter pričakovano vknjižili nove 3 točke.
V edinem nedeljskem srečanju sta se celjski Šampion in Videm razšla z remijem, ki je na koncu na prikazano tudi najbolj pošten. Srečanje so bolje pričeli gostje, ki so povedli v 21. minuti preko Torre Arjana, že v naslednjem napadu pa ostali brez izključenega Križnika. Kljub igralcu manj so vodstvo držali vse do 51. minute, ko so gostje izenačili z zadetkom Laha. Le 4 minute zatem pa jim je uspel popoln rezultatski preobrat, ko je za vodstvo zadel Krajnc. Da so bile moči izenačene, je poskrbel Kostanjevec, ki je v 67. minuti pravtako prejel rdeči karton, Torra Jetmir pa je uspešno realiziral 11-metrovko in poskrbel za končnih 2:2.
Zapisniki 20. kroga 3. SNL-sever.
FOTO GALERIJA: Zreče – Šmartno 1928 (Foto: Drago Pusovnik)