Rezultati 2. kroga 3. SNL-vzhod
Rakičan v zaključku razblinil odranske sanje

Za nami je 2. tretjeligaški krog, kjer so se ekipe v vzhodnem delu skupine ponovno pomerile v nekaj sila zanimivih tekmah. Podrobnosti vam ponujamo v spodnjih vrsticah.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nami je 2. tretjeligaški krog, kjer so se ekipe v vzhodnem delu skupine ponovno pomerile v nekaj sila zanimivih tekmah. Podrobnosti vam ponujamo v spodnjih vrsticah.
Najprej poglejmo k dvoboju novincev, kjer sta moči prekrižala domači Bakovci in gostje iz Serdice. Po porazih v prvem krogu sta bili obe ekipi željni popolnega točkovnega izkupička, končalo pa se je z delitvijo točk in brez zadetkov.
Sosedski obračun v Martjancih se je končal z zmago NŠ Mure, ki je tako vknjižila prve tretjeligaške točke. Balažic in temnopolti novinec Eduam sta zadela za vodstvo Mure, katero je v 83. minuti zgolj znižal Sapač, za kaj več pa je zmanjkalo časa. Tekmo v Martjancih si je ogledalo »zavidljivih« 500 gledalcev.
Že v soboto popoldne je srečanje potekalo v Črenšovcih, kjer so domačini gostili Tromejnik in še drugič v sezoni položili orožje. Po hitrem zadetku Graha je izenačil Bagari, toda zadetek Senekoviča in pozneje še dva zadetka Andrejeka, so domačini prek Šerneka uspeli zgolj znižati, več pa ni šlo. Črenšovci so imeli precej od igre, toda nekatere napake so botrovale drugemu zaporednemu porazu.
Srečanje med Gradom in Bistrico smo označili za »nepredvidljivo« in še kako smo imeli prav. 350 gledalcev je pod Gradom videlo veliko nogometa, po 90-ih minutah pa so se veselili domačini. Bistrica je sredi 47. minute z goloma Žugelja in Zvera vodila z 1:2, lastno mrežo je zatresel Lazar. Domačini niso odnehali in nagrada za trud je bila poplačana z zadetkoma Krpiča in Tompe, kar je pomenilo domačo zmago, ki je še v začetku 2. polčasa precej visela »na nitki«.
Derbi sobotnega programa je bil odigran v Lendavi, kjer sta se v senci Bogračfesta pomerila Nafta 1903 in Ljutomer. Gledalci zadetkov niso videli, kaj drugače bi pa vsekakor bilo, če bi Karlovčec v 43. minuti realiziral najstrožjo kazen.
Beltinci so na domači zelenici uspešno prestali »popravni izpit« po porazu v uvodnem krogu v Rakičanu. »Žrtev« je bila ekipa Turnišča, domačini pa so večino posla opravili v 1. polčasu, ko sta zadela Smodiš in Tkalec, gostje iz Turnišča pa rezultata niso uspeli izničiti. Na tribunah beltinskega športnega parka se je zbralo 400 gledalcev.
V Odrancih je nekaj čez 350 gledalcev na derbiju z Rakičanom videlo pravo dramo ob zaključku srečanja. Domačini so bili večino srečanja gospodar na igrišču in so prek Vorija, ki je zadel iz 11m in Botjaka v 55. minuti vodili že 2:0. Pri omenjenem rezultatu je Vori stresel še vratnico, nato pa je sledil odgovor Rakičana, najprej z zadetkom Karasa, nato Godvajsa iz 11m, Kos pa je globoko v sodnikovem dodatku Rakičanu prinesel celo zmago, domačini pa so sklonjenih glav zapuščali domačo zelenico. Rakičan se je še enkrat izkazal za sila neugodnega nasprotnika, ki bi letos znal poseči sila visoko.
Nogometaši bodo prihodnji konec tedna ponovno na delu in to tretjič v sezoni. Kaj več pa v našem petkovem napovedniku.

Dejan Čurić

Zapisniki 2. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php