Rezultati 19. kroga 3. SNL-vzhod
Slavje gostov, remi Tromejnika in Beltincev izkoristili Odranci

Odranci so prednost na vrhu povečali na 8 točk, medtem ko se na začelju obeta srdit boj za obstanek.


Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/golgetercom/public_html/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Za nogometaše 3. SNL-vzhod se je s tekmami 19. kroga pričel naporen ritem tekem, saj bo večina klubov v največ 8 dneh odigrala kar 3 prvenstvene kroge. Tokratni krog je bil povsem v znamenju gostov, ki so kar na 5 tekmah slavili, dva obračuna sta se končala z remijem. Odranci so prednost na vrhu povečali na 8 točk, medtem ko se na začelju obeta srdit boj za obstanek. Poglejmo dogajanje na tokratnih tekmah.
Kot prva sta svoje že v večernih petkovih urah opravila Nafta 1903 in Čarda. Na mestnem stadionu v Lendavi so se treh točk presenetljivo veselili nogometaši Čarde, ki so domačine ugnali z 1:2. Nafto je sicer že v 11. minuti v vodstvo popeljal Kiralj in pri tem se je končalo prvih 45 minut. Nadaljevanje je pripadlo gostom, ki so v 58. minuti prek Bencika izenačili, isti igralec pa je v 80. minuti Čardo popeljal v vodstvo, 10 minut pozneje pa se je rezultat izkazal za končnega. Čarda sedaj bistveno lažje diha, medtem pa Nafta 1903 iz kroga v krog vse bolj izgublja stik z ekipami pri vrhu.
V soboto sta bila 2 obračuna. Črenšovci so v derbiju začelja doma gostili Bakovce in na precejšnje presenečenje ostali praznih rok. Goste je v vodstvo v 25. minuti popeljal Jerič in prav omenjeni zadetek je bil dovolj za bakovsko zmago, ki je precej zakomplicirala stanje tik nad repom razpredelnice, saj so se v boj za obstanek sedaj poleg Bakovcev vključili še Črenšovci in tudi Bistrica.
Odranci so tokrat kot gostje v Lipi odigrali srečanje z Ljutomerom in se veselili nove zmage z 0:2. Čeprav sicer tokrat niso odigrali ravno najboljše tekme, so pa bili ponovno dovolj učinkoviti, tudi s pomočjo »domačinov«. V vodstvo z 0:1 so prišli v 40. minuti, ko je Bogdan, sicer nedolgo nazaj igralec Odrancev, stresel lastno mrežo. V 59. minuti je za 0:2 zadel še v jesenskem delu igralec Ljutomera, Dejan Žnidarič, in Odranci so se veselili novih 3 točk v Lipi, kjer zaenkrat uradne tekme še niso izgubili. Poglejmo še k nedeljskim tekmam. Že dopoldan je Serdica doma gostila Rakičan in zabeležila nov poraz. Rakičan je sicer z zadetki Karasa, Kosa in Godvajsa v 68. minuti vodil že z 0:3, a v nadaljevanju močno popustil in domačim dovolil dva zadetka, katera je prispeval Kovač. A za vsaj točko je zmanjkalo časa in zmaga je odšla v Rakičan, kateri se spet vzpenja po lestvici navzgor.
Tekmi v Murski Soboti in Kuzmi sta z rezultati šle najbolj na roko Odrancem, ki so prednost pred zasledovalci povečali na 8 točk. Mura je na domači Fazaneriji pred 350 gledalci gostila tretjeuvrščeni Grad in v svoj zbir dodala točko. Iz 11m so minuto pred iztekom prvega polčasa prek Sukiča prišli gostje. Ampak domačini niso vrgli puške v koruzo in v 55. minuti je sledilo izenačenje, za katerega je poskrbel Atanasov in pri 1:1 se je srečanje tudi končalo.
V Kuzmi so gledalci na derbiju kroga spremljali dvoboj med Tromejnikom in Beltinci, ki se še aktivno borita za naslov prvaka. Videli so 4 zadetke, po dva vsaki mreži in vse v 1. polčasu. Najprej je domačine v 6. minuti v vodstvo popeljal Karnet. Tkalec je v 30. minuti rezultat izenačil, Maroša pa v 37. Beltinčane povedel v vodstvo. A to je bilo kratkotrajno, saj je Karnet rezultat v 42. minuti iz 11m ponovno izenačil. V nadaljevanju so gledalci spremljali atraktiven nogomet, a manjkali so goli in končalo se je pri remiju.
Bistrica je na domačem terenu zabeležila nov boleč poraz, saj je bilo boljše Turnišče, ki je slavilo z 0:2. Gostje so večino posla opravili v 2. polčasu, ko je v razmaku 4 minut obakrat v polno zadel Lutar. Poraz je Bistrico po uspehu Bakovcev potisnil v nevarno cono v boju za obstanek, saj ima pred Črenšovci zgolj še točko, pred Bakovci pa 2 točki prednosti. (Dejan Čurič)
Zapisniki 19. kroga 3. SNL-vzhod

Could not load template standings-extend.php