Rezultati 19. kroga 3. SNL-vzhod
Polana s šestico čez Turnišče, vodilna trojka do novih zmag


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

S tekmami 19. kroga se je pričela še zadnja tretjina letošnjega tretjeligaškega prvenstva, ki poteka po trikrožnem sistemu. Vodilna trojka je zabeležila nove zmage, a so imeli z lovom na nov komplet točk največ težav prav vodilni Odranci. Polana je doma s kar 6:2 premagala Turnišče, Grad pa zanesljivo odpravil Hotizo. Tekma med Veržejem in Črenšovci je bila zaradi poplavljenega igrišča v Veržeju odpovedana in prestavljena na 17.04.2019. Poglejmo podrobneje.
Ljutomer je doma dolgo časa trl odpor Tromejnika, a si z goloma v sklepnih minutah vendarle zagotovil novo zmago. Najprej je v 82. minuti v polno meril Feguš Makovec, tri minute pozneje pa še Mario Skuhala za nove ljutomerske točke. Tromejnik je sicer ohranil 8. mesto.
Grad je že v prvih 18-ih minutah potrdil zmago proti Hotizi. Poredoš je zadel v polno že v 2. in 5. minuti, v 18. pa je bil uspešen še Dejan Belna. Domača zmaga je bila dokončno potrjena sredi 50. minute, ko je mrežo gostov zatresel še Seršen. Hotiza še naprej ostaja v boju za obstanek z ekipo Radgone, Grad pa ostaja na vrhu izenačen z ekipo Odrancev.
V Veliki Polani je 300 gledalcev spremljalo šov Andreja Žuglja in Marcela Horvata, ki sta vsak s po tremi zadetki pridno napolnila mrežo Turnišča in Polani zagotovila novo pomembno zmago, s katero še naprej ostaja v boju tudi za sam vrh. Poraz »bledega« Turnišča je z dvema zadetkoma ublažil Aljoša Kovač, kaj več pa mladci iz Turnišča niso uspeli storiti proti razigranim domačinom.
Vodilni Odranci so proti Radgoni odlično odprli tekmo in povedli z golom Vinkoviča sredi 4. minute. Toda pozneje so domačini popustili in spet zapravljali serijo priložnosti, za kar so bili kaznovani v 80. minuti, ko je za izenačenje poskrbel Marko Horvat. Globoko v sodnikovem podaljšku je 250 gledalcev spremljalo obleganje vrat Radgone, ki je prineslo zadetek v 92. minuti, ko je zmago Odrancem zagotovil Patrik Horvat. Odranci ostajajo na vrhu razpredelnice, čeprav v zadnjih krogih niso posebej prepričljivi, Radgona pa bo še naprej iskala priložnosti za nove točke, ki bi jim lahko prinesle napredovanje po lestvici navzgor.
Tekma med Veržejem in Črenšovci je bila zaradi poplavljenega igrišča v Veržeju odpovedana in prestavljena na 17.04.2019. (Dejan Čurič)
Zapisniki 19. kroga 3. SNL-vzhod
FOTO GALERIJA: Odranci – Radgona (Foto: www.pomurec.com; Matej Kranjec)