Share
Rezultati 19. kroga 3. SNL-sever<br>Dravogradu le točka iz Šmartnega, Maribor boljši od Fužinarja, visok poraz Šmarja v Lenartu, Dravinji derbi na Prevaljah

Rezultati 19. kroga 3. SNL-sever
Dravogradu le točka iz Šmartnega, Maribor boljši od Fužinarja, visok poraz Šmarja v Lenartu, Dravinji derbi na Prevaljah

19. krog je postregel z nekaj zanimivimi rezultati. Eden takšnih je zagotovo visoka domača zmaga Lenart nad Šmarjem ter le remi Dravograda v Šmartnem. V derbijih je Maribor uspel premagati Fužinar, konjiška Dravinja pa Korotan. Poglejmo podrobneje kaj se je dogajalo v tem krogu.


Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/golgeter.com/wp-content/plugins/leaguemanager/lib/league.php on line 522

19. krog je postregel z nekaj zanimivimi rezultati. Eden takšnih je zagotovo visoka domača zmaga Lenart nad Šmarjem ter le remi Dravograda v Šmartnem. V derbijih je Maribor uspel premagati Fužinar, konjiška Dravinja pa Korotan. Poglejmo podrobneje kaj se je dogajalo v tem krogu.
Dravograd je zapravil točke tam kjer je najmanj pričakoval, pri zadnjeuvrščenem Šmartnem. A na razplet, so na koncu lahko celo zadovoljni s točko. Domači so namreč po 1. polčasu vodili že z 2:0, zadetka pa sta dosegla Lenošek v 1. in Gojzdnik v 17. minuti srečanja. Gostje so odmor dobro izkoristili in zbrali misli ter v nadaljevanje vstopili agresivneje, z željo po rezultatskem preobratu. V 55. minuti je rezultat zmanjšal Rogina, ki je uspešno realiziral 11-metrovko in svojo ekipo vrnil med »žive«. Gostje so nadaljevali s stopnjevanjem tempa, kar je obrodilo sadove v 78. minuti, ko je še enkrat zadel Rogina. Za popoln rezultatski preobrat pa je na koncu zmanjkalo časa, tako da sta se ekipi razšli z remijem 2:2.
Na Taboru sta se pomerila Maribor in, v tem delu sezone še neporaženi, Fužinar. Srečanje so bolje pričeli domači, ki so povedli v 11. minuti z zadetkom Sirka. Gostje so se kljub zaostanku povsem enakovredno kosali s favoriziranimi domačini, a polčas se je končal pri vodstvu domačih z 1:0. Drugih 45 minut so bolje pričeli Korošci, ki so izenačili v 58. minuti, ko je Jelič z močnim strelom premagal domačega vratarja Cotmana. Domači so znova povedli v 71. minuti, ko je Sirk zadel še drugič. Tokrat je zanesljivo izvedel 11-metrovko. A gostje so se še enkrat vrnili v srečanje, ko je v 82. minuti grobo napako domače obrambe izkoristil Stočko in svojo ekipo približal remiju. A iz tega ni bilo nič, saj Karničnik v sodnikovem podaljšku z odličnim strelom zadel za 3:2 in Mariborčane popeljal do novih treh točk. VIDEO
Monsi so se očitno dobro pripravili na celjski Šampion, ki je v Rogatec prišel s popotnico dveh odmevnih zmag, in sicer nad Mariborom in Korotanom. Da je Rogatec težko osvojiva trdnjava, se je izkazalo tudi tokrat. Po polčasu brez zadetkov, so domači v nadaljevanju le strli odpor Celjanov. Za vodstvo 1:0 je v 67. minuti zadel Zdovc, končnih 2:0 pa je v 85. minuti potrdil Krivec.
Videm ja na gostovanju pri Brunšviku prišel do prve zmage in sploh prvih točk v spomladanskem delu prvenstva. Da bo temu tako, je nakazal 1. polčas, ki so ga Videmčani dobili s prednostjo zadetka, ki ga je v 24. minuti dosegel Krajnc. Videm je vodstvo podvojil v 50. minuti z zadetkom Plajnška, a so domači le dve minuti zatem odgovorili z zadetkom Plavšiča. Domači so v minutah do konca srečanja na vsak način želeli izenačiti in priti vsaj do točke, a bili za to kaznovani v 90. minuti, ko je za končnih 1:3 zadel Murič.
Presenečenje kroga je zagotovo pripravil Lenart, ki je brez vsakršnih težav premagal Šmarje s kar 4:0. Domači so skozi vseh 90 minut kontrolirali potek srečanja in s po dvema zadetkoma na polčas prišli do prepotrebnih točk v boju za obstanek. V 1. polčasu sta zadela Ploj Klemen in Marko, zmago pa sta v nadaljevanju potrdila Ploj Tomi in Žnuderl, ki je ob slavju prejel še rdeči karton.
Dobrovčani so le prekinili serijo porazov, in sicer z remijem proti Rogaški. Vsaki od ekip je pripadel po polčas. Prvi domačinom, ki so ga dobil z zadetkom Stopajnika iz 21. minute. Domači so bili zelo blizu zmage in vodili vse do 90. minute, ko je za izenačenje in delitev točk zadel rezervist Peček ter na tak način Rogaško izognil porazu.
Na Prevaljah se je v Športnem parku Ugasle peči zbralo dobrih 200 gledalcev, ki so pospremili derbi 19. kroga, v katerem sta se pomerila domači Korotan in konjiška Dravinja. Obe ekipi sta se v srečanje podali s popotnico poraza v minulem krogu, zato sta pričakovali, da se prekinjena pozitivna serija nadaljuje s točkami iz tega srečanja. Spremljalo se je čvrsto in izenačeno srečanje, nekoliko konkretnejši pa so bili Konjičani, ki so povedli v 35. minuti z zadetkom Brgleza. V drugih 45-ih minutah so domači na vsak način želeli priti do vsaj izenačenja, a je gostujoča zasedba uspela odbiti vse napade ter se na koncu veseliti minimalne zmage, s katero so se povzpeli na visoko 3. mesto.
Zapisniki 19. kroga 3. SNL-sever

Could not load template standings-extend.php